Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Targul „Calitate si traditie pentru romani” va fi gazduit de MADR

targul-calitate-si-traditie-pentru-romani-va-fi-gazduit-de-madr

Targul de Craciun va incepe peste doua zile, pe 18 decembrie si se va incheia pe data de 21 decembrie.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui Targul de Craciun „Calitate si traditie pentru romani”, in curtea institutiei, in perioada 18 - 21 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate garantata, cum sunt produsele traditionale atestate si ecologice certificate, potrivit unui comunicat al institutiei.
 
„Vizitatorii sunt invitati sa redescopere gustul bucatelor de altadata al branzeturilor din Brasov — telemea de vaca, branza de burduf, cas, cascaval, telemea de oaie, urda — sau al celor din Botosani — cascaval de Vlasinesti, cas si branza ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu painea traditionala. Iubitorii de peste pot gasi produsele aduse de la Tulcea: salata cu icre de crap sau stiuca, sardelute marinate in ulei, pastrama si batog de somn de crap argintiu sau de somn. Pastravul afumat in cobza de brad din Prahova se va regasi, de asemenea, intre produsele expuse”, a transmis printr-un comunicat MADR
 Totodata, toti cei care vor trece pragul Targului de Craciun organizat de MADR vor gasi preparate din carne pregatite dupa retete mostenite din strabuni, precum lebar sau toba de casa, drob, carnati de porc, caltabos cu orez, mititei, slanina cu boia, patricieni din carne de oaie afumati, muschi crud — afumat, jambon cu os afumat sau bunatati aduse de la Buzau, precum mici de casa, piept de porc crud afumat, muschi taranesc crud afumat, carnati de casa afumati de porc, carnati de Plescoi cruzi si uscati, babic, ghiuden, pastrama de oaie.
 
Printre produsele care vor incanta vizitatorii targului MADR se vor afla Magiunul de prune de Topoloveni, care beneficiaza de certificare de calitate europeana "Indicatie geografica Protejata — IGP', prunele uscate de Leleasca (Olt) sau tuica din Arges. Nu au fost uitati nici iubitorii de dulceturi si siropuri. Acestia vor putea gasi produse din Covasna, precum siropuri de muguri de brad sau flori de soc, dulceata de afine, de zmeura ori de mure.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Din categoria produselor ecologice, la targ vor fi aduse uleiuri naturale, obtinute prin presarea la rece a semintelor selectionate si neprelucrate termic prin prajire, precum uleiurile din seminte certificate de in, susan, canepa, floarea soarelui, miere ecologica — poliflora, de salcam, de tei, ceaiuri medicinale, sucuri ecologice de catina sau morcovi cu miere etc.
 
Mestesugari in arta prelucrarii lemnului din Valcea vor fi prezenti pentru a reaminti tuturor vizitatorilor traditiile autentice romanesti. Potrivit MADR, toti cei care vor vizita targul vor putea gasi aici vestitele sarmale maramuresene pregatite cu migala de gospodinele pricepute, bucate ce pot fi savurate alaturi de vinuri selectionate din vechi soiuri traditionale romanesti.
 
MADR reaminteste ca recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu ordinul 724/2013 este un proces continuu, care permite oricarui doritor sa aplice pentru obtinerea atestatului de produs traditional.
 
In acelasi timp, MADR precizeaza ca toate produsele care au fost atestate in baza vechii legislatii si nu s-au reatestat pana la 30 noiembrie 2014, nu mai pot fi incadrate in aceasta categorie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016