Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii fermieri au solicitat APDRP peste 272 milioane de euro intr-o singura sesiune

tinerii-fermieri-au-solicitat-apdrp-peste-272-milioane-de-euro-intr-o-singura-sesiune

In cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finantare pentru Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), au fost depuse 7.971 de solicitari de finantare de catre tinerii fermieri romani.


Valoarea totala a acestor solicitari de fonduri europene de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) se ridica la 272,3 milioane de euro. Asadar, alocarea de 120.886.096 de milioane de euro pentru aceasta sesiune a fost depasita de peste 2 ori. Astfel, acordarea finantarii va fi decisa in urma selectiei cererilor de finantare in functie de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.

Sesiunea de primire a proiectelor a fost deschisa in perioada 1 iunie - 6 iulie 2012, fiind alocate toate fondurile pentru aceasta masura de finantare. Practic, pentru a raspunde solicitarilor tinerilor fermieri si avand in vedere cererea foarte mare de fonduri nerambursabile, au fost pusi la dispozitia solicitantilor toti banii disponibili pana la finalul perioadei de finantare, respectiv 2013.

Pentru obtinerea finantarii europene nerambursabile, tinerii fermieri au intocmit proiecte de investitii pentru infiintarea sau modernizarea fermelor vegetale, a stupinelor dar si pentru cresterea animalelor.

Cele mai multe cereri de finantare conforme au fost depuse de solicitantii de fonduri nerambursabile, din Regiunea 6 Nord-Vest. Astfel, acestia au depus, la sediile Oficiilor Judetene ale APDRP, 1.457 de proiecte, in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de euro. Regiunea 4 Sud-Vest urmeaza Regiunii 6 Nord-Vest, cu 1.415 de proiecte conforme depuse, in valoare totala de 47,2 de milioane de euro. Pe locul trei, cu 1.214 de proiecte conforme depuse, cumuland 43,2 de milioane de euro, se afla Regiunea 2 Sud-Est.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pana in acest moment, in cadrul acestei masuri de investitii, au fost semnate contracte de finantare pentru 8.044 proiecte, avand o valoare totala nerambursabila de peste 162 de milioane de euro. Platile efectuate pana acum, catre beneficiarii Masurii 112, sunt in valoare de 106,8 milioane de euro.

Pana la inceputul lunii mai 2012, au fost finalizate 587 de proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, in valoare de 12,8 de milioane euro. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 230 de proiecte, prevad investitii mixte (culturi vegetale si cresterea animalelor), fiind urmate de 191 de proiecte care vizeaza investitii in culturi de camp.

De asemenea, prin 133 de proiecte s-au realizat investitii in horticultura. Alte proiecte finalizate vizeaza sectorul vitivinicol, culturi permanente (plantatii pomicole, arbusti fructiferi, pepiniere, vita-de-vie, livezi etc.) lapte si produse lactate, precum si cresterea porcinelor, a animalelor ierbivore si a pasarilor de curte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016