Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiurile Ulvex si Unisol, in vizorul Asociatiei pentru Protectia Consumatorului

uleiurile-ulvex-si-unisol-in-vizorul-asociatiei-pentru-protectia-consumatorului

APC Romania considera ca practica de a mentiona lipsa colesterolului pe eticheta celor doua produse este una incorecta.


O practica identificata si adusa tot mai des la cunostinta Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor o reprezinta mentiunea înscrisa  pe ambalajele sortimentelor de ulei de floarea soarelui Unisol si Ulvex, produse de SC Bunge Romania SRL, conform carora produsele respective nu contin colesterol. Astfel, pe ambalajul produselor, în tabelul realizat pentru etichetarea nutritionala este facuta mentiunea „Colesterol 0 mg.”, in conditiile in care, spun reprezentantii APC, „este un fapt stiintific cunoscut ca acest colesterol nu se poate regasi decat în produse alimentare de origine animala.

Avand de-a face cu produse exclusiv vegetale, acestea nu vor contine niciodata colesterol”. APC Romania considera astfel  ca practica de a mentiona lipsa colesterolului pe eticheta celor doua produse, în conditiile în care acesta nu are cum sa intre în compozitia lor si, cunoscut fiind faptul ca este recomandata evitarea produselor cu un continut mare de colesterol, este una incorecta, deoarece poate crea impresia consumatorilor ca cele doua sortimente de uleiuri sunt singurele comercializate pe piata din Romania, care nu contin substanta respectiva.
 
In acest sens, APC invoca prevederile Legii privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comerciantilor în relatia cu consumatorii, cu modificarile si completarile ulterioare, conform careiao practica comerciala este considerata ca fiind înselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv prezentarea generala, induce în eroare sau este susceptibila sa induca în eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze fie îl determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, în fapt, corecte în raport cu unul sau mai multe dintr-o serie de elemente” si cer eliminarea specificatiei respective de pe etichetele celor doua sortimente de ulei.

„Unii producatori se folosesc de temerile unor consumatori, cum este teama de colesterol, si introduc in etichetarea nutritionala a produsului substante care nu exista în compozitia lor, dar faptul ca este mentionat acest lucru ii face pe consumatori sa se simta mai confortabil”, a precizat Costel Stanciu, presedintele APC

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alegerea unui ulei de calitatea I poate fi facuta in modul cel mai simplu, doar citind eticheta nutritionala. Continutul de lipide trebuie sa fie de 100 la suta, iar culoarea acestuia sa fie slab galbuie. In cazul in care continutul de lipide este de sub 100 la suta, diferenta este acoperita de acizi grasi liberi, ceruri si alte substante nedorite. In acest caz este vorba de un ulei de calitatea a doua, obtinut din turtele ramase de la prima presare, ulei care are o culoare galben inchis.

Prin etichetare, producatorii nu trebuie sa induca in eroare consumatorii cu privire la caracteristici sau efecte. Informatiile despre produsele alimentare trebuie sa fie precise, clare si usor de inteles de catre consumatori. Informatiile furnizate in mod voluntar de catre producator nu trebuie sa fie ambigue, acestea trebuie sa se bazeze pe date stiintifice relevante”, a mai declarat presedinte APC Romania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016