Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un alt produs alimentar confiscat in vama Halmeu, depistat cu virusul pestei porcine

un-alt-produs-alimentar-confiscat-in-vama-halmeu-depistat-cu-virusul-pestei-porcine

De aceasta data, este vorba despre o proba prelevata dintr-un carnat, produs in mod traditional, confiscat de la un cetatean ucrainean.


Prezenta virusului pestei porcine africane a fost depistata si intr-un alt produs provenit din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu in urma cu cateva zile, dupa cum a anuntat zilele acestea Autoritatea Nationala Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA), Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina africana (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs care facea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu in data de 26 martie, iar examenul de laborator a pus in evidenţa prezenţa genomului viral al pestei porcine africane.
 
De aceasta data, este vorba despre o proba prelevata dintr-un carnat, produs in mod traditional, confiscat de la un cetatean ucrainean. Examenele de laborator au pus in evidenta, si in acest produs, prezenta genomului viral al pestei porcine africane.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In cadrul IDSA au mai fost analizate si alte probe prelevate din mezelurile confiscate, prezenta virusului PPA fiind depistata, pana in acest moment in doua produse: salam si carnat, produse, in sistem tradiţional. ANSVSA atrage atentia cetatenilor despre pericolul prezentat de aceasta boala, care, chiar daca nu prezinta pericol pentru om, are consecinte economice dezastruoase”, precizeaza reprezentantii ANSVSA.
 
Institutia atrage atentia asupra faptului ca virusul PPA este foarte rezistent atat in mediu, cat şi in produsele de origine animala si in furaje.

ANSVSA reaminteşte, pe aceasta cale, despre interdictia de introducere in tara a porcilor vii, carnii de porc proaspata, refrigerata sau congelata, produselor din carne (carnati, sunca, carne sarata etc.), provenite din Republica Moldova si Ucraina.
 
Aceasta interdictie a fost incalcata de curand, cand a fost identificat pe raza judetului Brasov un transport cu produse alimentare de origine animala, fara caracter comercial, care se gaseau in posesia unor turisti din Republica Moldova, ce tranzitau teritoriul Romaniei catre Italia.
 
Reprezentanţi ai DSVSA Brasov şi ANAF Vama Mobila Brasov, in cadrul unui control mixt avand ca tematica identificarea riscurilor de introducere a unor boli infecto-contagioase pe teritoriul national, prin intermediul produselor alimentare de origine animala, au depistat in acest transport aproximativ 80 de kilograme de carne de porc, preparate din carne de porc si pasare, fara elemente de identificare, obtinute in gospodariile proprii.
 
Conform procedurilor, produsele au fost confiscate şi, sub supraveghere sanitara-veterinara, au fost dirijate catre unitatea de neutralizare teritoriala, fiind incinerate in regim de urgenta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016