Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un europarlamentar roman atrage atantia asupra intarzierii depunerii proiectului de buget PAC pe 2014

un-europarlamentar-roman-atrage-atantia-asupra-intarzierii-depunerii-proiectului-de-buget-pac-pe-2014

Europarlamentarul PSD, Viorica Dancila, raportor din partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european, a ridicat la intalnirea cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, problema intarzierii transmiterii documentelor de lucru de catre Comisia Europeana privind bugetul destinat acestui capitol.


"Comisia Europeana trebuia sa propuna pana la sfarsitul lunii trecute, proiectul de buget pentru anul 2014, dar si-a amanat prezentarea propunerii astfel incat nici in prezent nu avem acest document si ne aflam intr-o situație incerta", a declarat europarlamentarul PSD in cadrul sedinței Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European.

Viorica Dancila a adaugat ca 2014 este primul an de punere in aplicare al noului Cadru Financiar Multianual, care inseamna pentru agricultori tranziția de la un sistem vechi la unul nou, si tocmai de aceea trebuie sa inceapa in bune condiții, iar bugetul alocat reformarii agriculturii europene trebuie sa sprijine acest sector deosebit de important, sa ii permita sa raspunda provocarilor prezente si viitoare legate de siguranța alimentara, securitate alimentara, schimbari climatice, provocarilor economice, sa asigure veniturile fermierilor, dar si dezvoltarea echilibrata a zonelor rurale.

"Vreau sa subliniez necesitatea unei colaborari inter-instituționale mai bune pe viitor, a unei colaborari constructive pentru eficientizarea deciziilor, cu accent pe informații clare, detaliate si la timp din partea Comisiei", a mai spus europarlamentarul.

Acesta a propus colegilor raportori din umbra pe acest dosar, Petri Sarvamaa si Janusz Wojciechowski, o intalnire pentru saptamana viitoare pentru a se stabili prioritațile pe Bugetul AGRI 2014 prin amendamentele pe care le vor depune la Comisia de Buget. Viorica Dancila este de parere ca Comisia trebuie sa pregateasca proiectul de buget pe 2014 pe baze realiste, pentru ca alocarea de catre Comisie a unui buget insuficient ar crea complicații pentru o reforma realista a PAC 2014-2020.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Trebuie avut in vedere ca, 2014 este un an de tranziție intre doua cadre financiare multianuale, dar este in acelasi timp si un an de tranziție privind agricultura europeana, de trecere catre o agricultura echitabila, mai ecologica. Vorbim de o PAC care trebuie sa dea un raspuns comun situațiilor diferite ale agriculturii din statele membre. Reducerea bugetului pentru PAC 2014 ar conduce la accentuarea inechitaților existente intre agricultorii din statele membre, dar si intre zonele rurale ale acestora" a mai adaugat Viorica Dancila.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016