Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou pas catre inceperea exporturilor de carne de porc si pasare pe piata sud-coreana

un-nou-pas-catre-inceperea-exporturilor-de-carne-de-porc-si-pasare-pe-piata-sud-coreana

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit in 13 iunie 2016 pe Kim Eun-Joong, ambasadorul Republicii Coreea in Romania, discuţiile axandu-se in special pe imbunatatirea nivelului cooperarii bilaterale dintre Romania şi Coreea de Sud.


Ministrul Achim Irimescu a aratat ca identificarea de noi piete pentru produsele romanesti reprezinta o provocare, in special in contextul crizei globale inregistrate pe piata laptelui si a carnii de porc, una dintre cauze fiind embargoul impus de Federatia Rusa.
 
In cadrul intalnirii cu oficialul coreean, ministrul Achim Irimescu a amintit de discutiile purtate cu Comisarul european Vytenis Andriukaitis, care a fost de acord ca se impune schimbarea statutului Romaniei cu privire la pesta porcina clasica, ramanand sa se identifice solutia legala optima in cel mai scurt timp, in vederea deblocarii exportului de porci vii.
 
O alta tema de discutie dintre cei doi oficiali a vizat identificarea modalitatilor prin care cele doua state isi pot imbunatati cooperarea, avand in vedere ca in conformitate cu legislatia sud-coreeana, Romania si Coreea de Sud se afla in prezent in cea de a doua etapa din cadrul celor opt, care trebuie parcurse pentru obţinerea certificarii exporturilor de carne de porc si pasare, cu origine Romania, pe piata coreeana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Kim Eun-Joong a apreciat ca Romania este un partener de incredere, mentionand ca tara sa importa cantitati importante de cereale din Romania, intensificarea schimburilor comerciale si dezvoltarea acestora putand fi atinse prin crearea unor puncte de export.
 
 In acelasi timp, Coreea de Sud este interesata de extinderea relatiilor comerciale cu Romania si asupra urmatoarelor categorii de produse: fructe, legume, ulei, tutun, vinuri etc.
 
In ceea ce priveste relatiile bilaterale dintre cele doua state, ambasadorul si-a manifestat interesul in privinta cresterii numarului de investitori coreeni in Romania, in acest sens exprimandu-si disponibilitatea pentru cooperare si in viitor.
 
Totodata, ambasadorul a afirmat ca Republica Coreea reprezinta o piata foarte buna pentru produsele romanesti, fiind interesata in special de cereale si carne de porc, apreciind calitatea deosebita a acestora.
 
La randul sau, ministrul Achim Irimescu a aratat ca vizita in Romania a omologului sau din Coreea de Sud ar fi oportuna pentru cresterea relatiilor bilaterale dintre cele doua state, in acest sens, exprimandu-si dorinta de a-l primi pe ministrul Agriculturii din Coreea de Sud.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016