Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Un nou produs romanesc obtine protectia la nivel european

un-nou-produs-romanesc-obtine-protectia-la-nivel-european

Romania ajunge astfel sa detina patru produse care beneficiaza de un astfel de statut, iar alte doua sunt inca in procedura de avizare.


Conform unui anunt facut de MADR,  in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat decizia de inregistrare a denumirii in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Tara Barsei.
 
Romania are la aceasta data patru produse protejate la nivelul Uniunii Europene, respectiv Magiunul de Topoloveni cu IGP obtinut in anul 2011, Telemeaua de Ibanesti, cu Denumire de origine Protejata (DOP) obtinuta in anul 2016 si Salamul de Sibiu, tot cu IGP obtinut anul trecut.
 
Novacul afumat din Tara Barsei va deveni oficial al patrulea produs romanesc protejat in 20 de zile de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Produsul Novac Afumat din Tara Barsei este singurul produs din sectorul piscicol care se bucura de certificarea Indicatie Geografica Protejata.
 
Producatorul novacului afumat este societatea Doripesto Brasov, ai carei reprezentanti au precizat ca este vorba de un produs alimentar obtinut din fileurile speciei de peste novac, crescuta in aria geografica Tara Barsei, mai exact in iazurile, lacurile si helesteiele din lunca Oltului.
 
Aceasta specie se deosebeste de novacul crescut in alte zone ale tarii prin faptul ca ajunge la greutatea pentru procesare intr-o perioada mai lunga de timp. Datorita conditiilor de mediu, a temperaturilor scazute pentru o perioada de timp mai lunga pe parcursul anului, cantitatea de grasime este redusa la jumatate fata de novacul crescut la ses.
 
Procesarea se face tot in arealul geografic delimitat, dupa reteta locala de afumare. Pestele novac este prelucrat sub forma de fileuri, afumate la cald cu rumegus de fag pentru o aroma unica, metoda traditionala de afumare din aria geografica Tara Barsei.
 
Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, avand textura fibroasa, fara depuneri de grasime, cu gust usor afumat si putin sarat.
 
In prezent Carnatii de Plescoi si Scrumbia de Dunare afumata sunt alte doua produse care se afla pe circuit la Comisia Europeana in vederea obtinerii protectiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicatie Geografica Protejata.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Un nou produs romanesc obtine protectia la nivel european
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Rasaduri fasole

Intrebare: cum se pregatesc rasadurile la fasolea fideluta?

Raspuns: Acestea se produc in sere, in ghivece cu diametrul de 8-10 cm. Amestecul nutritiv va contine: 40% mr... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii



Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Szekeres Rudolf spune: Am achizitionat un aparat pe baza de ultra sunete impotriva Cartitelor cu baterii Functioneaza, sunt multumit. Intrebarea mea se refera la: eficienta "frecventei aparatului" asupra soarecilor de...
13 Iun. 2018 15:22:51
Raspunde la intrebare
Balan Doina spune: De unte pot face rost de portaltoi pentru avocado,am cativa avocado din sambure,au aproximativ 1 m .Va multumesc .
10 Iun. 2018 12:07:42
Raspunde la intrebare
Simona Ionescu spune: Medicul veterinar de concesionar vine de 2 ori pe luna la ferma cate o jumatate de ora, semneaza niste hartii pe care medicul de libera pactica nu are voie sa le emita" - deci cum e pana la urma, are...
04 Iun. 2018 22:00:32
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016