Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde-s multi, puterea creste. In occident, cooperativele agricole sunt cu adevarat o forta!

unde-s-multi-puterea-creste-in-occident-cooperativele-agricole-sunt-cu-adevarat-o-forta

Cooperativele agricole din tarile occidentale detin cote importante de piata in sectorul productiei agricole, in timp ce in tarile din blocul comunist acestea au fost distruse aproape in totalitate, spune Adrian Secal, reprezentantul Institutului de Economie Aplicata (IEA).


"Cooperativele agricole din tarile occidentale au inregistrat o dezvoltare mai ampla ca entitati ce contribuie la dezvoltarea comunitatilor rurale si in special pe partea din agricultura, fata de tarile din blocul comunist, unde aproape toate au fost distruse, inclusiv in Romania. Acestea detin cote importante pe piata produselor agricole din vestul Europei, de exemplu in Irlanda, in sectorul de lapte si produse lactate cota este de aproape 100%, in Germania de 70%, iar in Austria de 44%. In Franta, in zona cerealelor, cota de piata a productiei realizate de cooperativele agricole este de 74%, in Austria de 60%, iar la zahar, productia este asigurata suta la suta de cooperativele agricole", a explicat reprezentantul IEA, citat de Agerpres.

In Romania, din cele 70.000 de organizatii inregistrate la nivelul anului 2009, doar 25.744 au fost identificate ca organizatii active, iar cooperativele de toate tipurile reprezentau doar 7% din total, in timp ce asociatiile si fundatiile detineau peste 90%, Asociatiile din agricultura, silvicultura si pescuit reprezentau doar 3 procente din total asociatii si fundatii.

In Romania erau 1.368 de asociatii agricole, cu 5.000 de salariati, la finele lui 2009, la circa patru milioane de ferme de subzistenta, aceste asociatii aducand venituri de 385 de milioane de lei si profituri de aproape 40 de milioane de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Comparativ cu Spania, la un numar de 11,6 milioane fermieri exista 390.000 de cooperative agricole cu 10 milioane de membri, iar cifra de afaceri obtinuta de acestea depaseste 18 miliarde de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016