Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vacile din SUA, hranite preponderent cu porumb romanesc

vacile-din-sua-hranite-preponderent-cu-porumb-romanesc

Importurile de porumb din Romania si India ale Statelor unite s-au dublat in cursul anului trecut.


America exporta mai multe cereale decat orice alta tara dar cand vine vorba de cerealele utilizate in SUA pentru productia de alimente organice acestea sunt importate din tari precum Romania si India iar achizitiile din aceste tari s-au dublat anul trecut.
 
Motivul il constituie faptul ca fermierii din Midwest prefera in continuare culturile de organisme modificate genetic si de asemenea utilizeaza chimicale refuzate de industria organica. Chiar daca culturile organice reprezinta o mica parte din piata de cereale din SUA, ea creste rapid.
 
Consumatorii si-au triplat achizitiile de alimente organice in ultimul deceniu la peste 35 de miliarde de dolari, in 2014. Cererea pentru cerealele organice a crescut, astfel ca importatorii profita de dolarul puternic pentru a-si majora achizitiile de peste hotare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datele furnizate de Departamentul american al Agriculturii (USDA) arata ca importurile de porumb organic s-au triplat anul trecut, ajungand la 303.645 tone, in principal din Romania si Turcia. In plus, achizitiile efectuate in lunile ianuarie si februarie ale acestui an au fost de cinci ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut.
 
De asemenea, in 2015 importurile de soia organica, in principal din India si Ucraina, au crescut cu 45%, pana la 317.284 tone, iar in primele doua luni ale acestui an s-au dublat. In total, valoarea importurilor de porumb si soia organice s-a ridicat anul trecut la 353,5 milioane de dolari.
Odata cu cresterea cererii se majoreaza si diferenta de pret intre culturile organice si cele conventionale. Preturile spot la porumb furajer organic a fost, in medie, de 8,06 dolari per bushel in saptamana care s-a incheiat la 26 martie, comparativ cu pretul 3,77 dolari per bushel pentru porumbul conventional inregistrat marti la Chicago Board of Trade. In ceea ce priveste soia organica, pretul mediu este de 17,04 dolari per bushel, fata de 9,5575 dolari per bushel pentru varianta conventionala.
 
In pofida acestei diferente de pret, furajele organice reprezinta o mica parte din oferta de cereale de pe piata americana. De exemplu, in 2014, doar 0,2% din suprafetele cultivate cu porumb si soia in SUA au fost alocate soiurilor organice. Unul dintre motive il reprezinta costurile asociate cu renuntarea la semintele modificate genetic precum si la ingrasamintele pe care majoritatea fermierilor americani le utilizeaza.
 
Productia la hectar pentru culturile organice este mai mica si exista un risc crescut de pagube provocate de daunatori si buruieni. In plus, tranzitia de la culturile conventionale la cele organice dureaza trei ani, perioada in care costurile vor fi mai mari iar cerealele recoltate nu vor primi un pret similar cu cel pentru culturile organice. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016