Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile de vin alb detin 60% din piata romaneasca

vanzarile-de-vin-alb-detin-60-din-piata-romaneasca

Cel mai recent studiu local, Nielsen Wine Consumers Insights, arata ca 22% din totalul vanzarilor de vin in retail sunt la sticla de plastic.


Vanzarile de vin alb reprezinta 60% din piata autohtona, dublu fata de cele de vin rosu (30%), iar jumatate dintre romani platesc intre 15 si 25 de lei pentru un litru de vin, conform unui studiu de specialitate.
 
O mie de producatori de vin cu peste 2.000 de branduri ajung sa vanda abia cat 5% din volumul pietei de bere, dar cu circa 30% din valoarea acesteia. Cel mai recent studiu local, Nielsen Wine Consumers' Insights, arata ca 22% din totalul vanzarilor de vin in retail sunt la sticla de plastic, asadar in segmentul economy. Majoritatea respondentilor au declarat ca aleg un vin mai scump, mai ales in ocazii legate de business, in care ies cu colegii sau clientii.
 
Cei mai multi consumatori de vin sunt barbatii cu varsta de peste 35 de ani, cu venituri peste medie. Conform studiului, acesta este segmentul ce tinde sa aiba o pondere mai mare in randul celor numiti „heavy wine consumers”, cei care beau vin de mai mult de zece ori pe luna. Totusi, cei care beau mai rar sunt si cei care sunt inclinati sa investeasca mai mult intr-un vin premium.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

O treime dintre respondenti aleg sa bea vin dupa ce termina sau chiar in timp ce fac treburi prin casa. Pentru aceasta ocazie de consum, de cele mai multe ori este ales un vin cu un pret mediu. Vinul este o alegere personala, preferinta restului familiei este mult mai jos ca factor in decizia fata de alte categorii cum ar fi bauturile nealcoolice. Conform declaratiilor consumatorilor, principalul criteriu de alegere a vinului este gustul.
 
In Romania se consuma 20 de litri/capita pe an, in timp ce in Franta, tara in top 3 in privinta consumului de vin per capita, consumul este mai mult decat dublu.
 
Conform studiului, 40% din cei care au baut vin in ultimele trei luni au declarat ca beau si bere, cu o frecventa de 2-3 ori pe saptamana.
 
Vinul si berea inseamna lucruri diferite pentru consumator. Berea este perceputa ca o bautura pentru toata lumea si toate ocaziile, cu un pret convenabil, in timp ce  vinul este asociat deseori cu masa, dar si cu ocaziile de sarbatoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016