Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viorel Matei (FNPAR) acuza fiscalizarea exagerata a agriculturii

viorel-matei-fnpar-acuza-fiscalizarea-exagerata-a-agriculturii

Prezent marti la o conferinta alaturi de ministrul agriculturii si principalii reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale agricultorilor, Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), a precizat ca este de acord cu plata impozitului in agricultura, dar a cerut ca masura sa fie aplicata celor care lucreaza peste 50 de hectare.


"Daca vrem un buget sanatos, daca vrem sa ajutam agricultura, daca vrem din ceea ce colectam sa redam peste 40-50% catre infrastructura din agricultura, atunci trebuie sa platim toti impozit. Dar trebuie sa impozitam persoanele fizice care lucreaza de la 50-100-200 de hectare, care sub masca acelei persoane fizice nu plateste niciun leu impozit, dar primeste subventii, are toate drepturile", a declarat Matei in timpul conferintei.

In replica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca din 2014 normele de venit vor fi stabilite la nivel judetean.

"Persoanele fizice, sunt 650.000 care primesc sprijin de la APIA, trebuie sa plateasca impozit, este o chestiune care vine sa regleze piata libera. Nu poti sa pui in competitie un fermier care are 50 de capete si care lucreaza pe o societate cu un fermier care are 50 de capete si lucreaza pe persoana fizica, pentru ca plateste TVA, impozit pe profit, salarii etc. (...) Anul acesta grila de impozitare se va aplica asa cum e (...) dar din anul 2014 grila de impozitare va fi stabilita la nivel judetean, in functie de fiecare zona, de venituri", a explicat Daniel Constantin.

Viorel Matei a mai declarat, marti, ca "Romania trebuie sa adopte o politica agrara cu sprijinul fermierilor". Presedintele FNPAR a acuzat Ministerul Agriculturii ca discuta cu asociatii profesionale lipsite de reprezentativitate in randul fermierilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Nu mai exista organizatii pentru ca usile de la minister sunt foarte bine blocate. Nu poti face organizatii reprezentative formate din doua-trei persoaner", a spus Matei.

Punctul sau de vedere a coincis cu cel exprimat de liderul Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), care a declarat ca "au aparut dupa anii 2000 o mie si una de asociatii, federatii, confederatii, cu doi-trei membri care se dau cu nume pompoase si isi spun reprezentantii agriculturii".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016