Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile folosirii erbicidului BASF Biathlon® 4D

beneficiile-folosirii-erbicidului-basf-biathlon-4d

Acesta este eficient chiar si la temperaturi foarte scazute, fiind rezistent si la precipitatii.


Ploaia si temperaturile scazute pot afecta eficacitatea produselor pentru protectia plantelor si de aceea, produsele care actioneaza in diferite conditii meteorologice atrag interesul fermierilor, intrucat ofera atat flexibilitate in aplicare, cat si linistea ca o ploaie neasteptata nu va anula efectul tratamentului.
 
In ceea ce priveste combaterea buruienilor, un astfel de exemplu este erbicidul inovator Biathlon® 4D, produs de compania BASF, care ofera numeroase beneficii pentru optimizarea activitatii in camp si reprezinta ceea ce specialistii BASF numesc primul control 4D al buruienilor din culturile de cereale paioase.
 
Biathlon® 4D ofera patru beneficii esentiale: independenta fata de conditiile meteo, spectru larg de combatere, flexibilitate in aplicare si compatibilitate excelenta cu alte produse.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

1. Independenta fata de conditiile meteo: toleranta la variatii de temperatura si rezistenta la ploaie
Conditiile climatice instabile din primavara nu reprezinta o problema atunci cand este folosit produsul Biathlon® 4D. Astfel, datorita formularii WG, Biathlon® 4D ofera o combatere sigura a buruienilor chiar si dupa o ploaie ce apare la o ora de la aplicare si are eficacitate dovedita chiar si la temperaturi scazute, incepand cu 3oC.
 
2. Spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate
Pentru o combatere eficienta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase, va puteti baza pe Biathlon® 4D. Acesta contine doua substante active, tritosulfuron (familia chimica sulfoniluree) si florasulam (familia chimica triazolopirimidine), cu efect sinergic. Acestea actioneaza asupra enzimei ALS (acetolactatsintaza), pe care o inhiba prin blocarea sintezei aminoacizilor esentiali. Beneficiul generat de combinarea celor doua substante active vine din faptul ca acestea nu apartin aceleiasi familii chimice. Prin urmare, cele doua substante au caracteristici diferite de actiune asupra enzimei ALS.
 
Ambele substante sunt absorbite in primul rand prin intermediul frunzelor si se distribuie apoi in intreaga planta, a carei crestere se opreste. Primele simptome apar sub forma frunzelor afectate de cloroza si a frunzelor ofilite, iar mai tarziu apare necroza. Printre buruienile cu frunza lata combatute cu succes de Biathlon® 4D se numara si buruienile mai dificile, precum: Amaranthus retroflexus (stirul), Galium aparine (Turita), Centaurea cyanus (Albastrea), Veronica persica (Ventrilica), Lamium purpureum (sugel puturos), Chenopodium album (Loboda porceasca), Polygonum aviculare (troscotul), Matricaria chamomila  (musetelul),  Sinapis spec. (mustarul salbatic) sau Papaver rhoeas (Macul de camp).
 
3. Flexibilitate in aplicare
Biathlon® 4D se aplica postemergent la cultura de cereale paioase, incepand cu stadiul BBCH 13 pana la stadiul BBCH 39, oferind totodata si o fereastra larga de aplicare. Recomandarea BASF este ca erbicidul Biathlon® 4D sa fie folosit impreuna cu adjuvantul Dash® HC. Doza recomandata este intre 40-70 g/ha A 1 l/ha adjuvant Dash® HC. Adjuvantul creste absorbtia substantelor active prin cresterea capacitatii de penetrare si retentie a frunzelor. 
 
4. Compatibilitate excelenta cu alte produse
Biathlon® 4D este unul dintre cele mai apreciate produse ale companiei BASF. Unul dintre motive este si compatibilitatea excelenta pe care o are in combinatie cu alte produse, de exemplu cu fungicide sau cu regulatori de crestere. Recomandarea pentru fermieri este sa consulte inainte tabelele de compatibilitati sau sa contacteze reprezentantul producatorului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016