Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente fitosanitare in culturile de sfecla de zahar

tratamente-fitosanitare-in-culturile-de-sfecla-de-zahar

Specialistii Unitatii Fitosanitare Mures recomanda fermierilor care cultiva sfecla de zahar sa efectueze controale fitosanitare intrucat sunt intrunite conditiile optime pentru declansarea infecţiilor de cercosporioza.


Infectia primara produsa de Cercospora beticola apare sub forma unor puncte rosiatice, care mai tarziu evolueaza sub forma unor pete circulare, adancite in tesut si inconjurate de un halou brun-rosiatic.
 
In cazul aparitiei peste 5% din plante cu peste 20- 30 pete pe o planta, urmata de 3-4 zile de ploi sau roua puternica cu peste 90% umiditate, se recomanda sa aplicaţi un tratament preventiv impotriva cercosporiozei sfeclei de zahar.
 
Pentru tratament se va folosi unul dintre urmatoarele fungicide: Rias 300 EC –0,3 l/ha sau Sfera 535 SC – 0,35 l/ha sau Tango Super 1,0 l/ha sau Duett Ultra – 0,5 l/ha sau Impact 125 SC- 0,5 l/ha sau Score 250 EC – 0,3 l/ha sau Bravo 500 SC – 1,5- 2 l/ha. Pentru tratament se pot folosi şi alte produse omologate cu efect similar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tratamentul se repeta la 18- 20 zile daca se realizeaza conditii optime pentru declansarea infectiei.
 
Daca se semnaleaza atac de afide sau defoliatori in culturi, se poate adauga in solutie si un insecticid ca:
Proteus OD 110 – 0,4 l/ha sau Karate Zeon – 0,15 l/ha sau Fastac 10 EC – 0,1 l/ha sau Decis Mega 50 EW – 0,150 l/ha sau alte insecticide omologate (clasificate Xi – Xn). Efectuai in prealabil testul de compatibilitate.
Specialistii atrag atentia ca  este obligatoriu sa se respecte timpul de pauza de la tratament pina la consum in cazul in care coletele de sfecla de pe parcelele tratate se folosesc in furajarea animalelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016