Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani nu dispun de o varianta alternativa pentru utilizarea neonicotinoidelor

fermierii-romani-nu-dispun-de-o-varianta-alternativa-pentru-utilizarea-neonicotinoidelor

Romania a solicitat Comisiei Europene, incepand cu anul 2014, derogari pentru tratarea seminţelor cu neonicotinoide in campania de primavara.


Referindu-se la pozitia oficiala a Romaniei in ceea ce priveste interzicerea neonicotinoidelor, decizie luata de Comisia Europeana in data de 27 aprilie, dupa o lunga perioada de timp, Romania fiind una dintre tarile care au votat impotriva interzicerii, Petre Daea spune ca Romania trebuie sa continue cu substantele pe care le are pentru tratarea culturii de porumb impotriva daunatorilor, pana cand industria chimica va fi in stare sa realizeze un alt produs care sa raspunda cerintelor fermierilor romani.
 
„Noi ne confruntam cu o situatie extraordinara. Masura aceasta de restrictionare a neonicotinoidelor nu vine bine Romanei. Romania este principala tara care cultiva porumb sau, exprimandu-ma altfel, in Romania se gaseste cea mai mare suprafata cu cultura de porumb şi noi stim cu ce probleme ne confruntam, cu ce atacuri de tanymecus. Aici pozitia noastra este fara echivoc: trebuie sa continuam cu substantele pe care le avem pana cand industria chimica este in stare sa realizeze un alt produs care sa raspunda cerintelor fermierilor romani”, a spus Daea.
 
Ministrul Agriculturii a precizat ca fermierii romani au fost nevoiţi in aceasta primavara sa reinsamanteze unele suprafete din cauza acestui daunator care le-a retezat culturile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Fermierii romani nu pot sa cultive porumb in conditiile in care densitatea acestui daunator tanymecus este atat de mare, nemaicunoscuta in alta parte. Am semne de ingrijorare din aceasta cauza. Sunt suprafete multe in aceasta primavara care au fost intoarse din cauza atacului de tanymecus, fiind temperatura scazuta, viteza de crestere a fost mica la plante, le-au retezat rapid in momentul cand au iesit din sol si l-au determinat pe fermier sa reinsamanteze suprafetele respective cu cheltuieli suplimentare si cu costuri de productie care din nefericire le suporta tot fermierul”, a mai spus seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016