Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru folosirea corecta a erbicidelor

recomandari-pentru-folosirea-corecta-a-erbicidelor

Erbicidele sunt aliatii de nadejde ai agriculturilor in lupta acestora cu buruienile care apar printre plantele anumitor culturi si care pun in pericol dezvoltarea si maturizarea recoltei.


Substantele chimice de tip erbicid total au o actiune neselectiva si distrug toate buruienile ce cresc pe suprafetele unde sunt aplicate aceste solutii.

Specialistii magazinului on-line Pesticide-AZ.ro, clarifica notiunile de erbicid selectiv si erbicid total, pentru ca fermierii  sa actionaeze in functie de problema pe care o remarca in cadrul dezvoltarii culturii agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cazul culturilor agricole, buruienile pun in pericol culturile, distrugandu-le prin privarea plantelor de lumina naturala sau de nutrientii necesari prezenti in sol.

Drept urmare, agricultorii iau masuri de fiecare data si aplica solutiile potrivite pentru distrugerea buruienilor, si anume aplicarea de erbicid selectiv, ce prezinta o actiune toxica limitata la unele specii vegetale. Solutiile de erbicid selectiv sunt recomandate culturilor agricole, acestea fiind putin spre deloc deranjate de actiune acestora asupra buruienilor.

Aplicarea de erbicid total este recomandata pentru locurile necultivate, unde este nevoie de indepartarea buruienilor: caile ferate, marginea drumurilor si toate spatiile invadate de culturi vegetale nedorite (gradinile localurilor, aleile curtilor sau in jurul blocurilor). Detinatorul brevetului pentru erbicid total (pe baza de glifosat) este compania Monsanto, primul produs de gen fiind lansat in anul 1974 (erbicidul total RoundUp). 

Solutiile de erbicid total pot fi aplicate atat pe suprafete mici, cat si arii intinse. Pentru ca solutia sa actioneze, aceasta trebuie aplicata pe frunzele plantelor pe care doriti sa le indepartati, deoarece planta absoarbe solutia doar prin frunze. Drept urmare, nu este recomandata ruperea frunzelor buruienilor si aplicata apoi solutia, deoarece aceasta nu va actiona.

Dupa patrunderea in planta prin intermediul frunzelor, erbicidul total incepe sa actioneze, in aproximativ o saptamana, cand plantele se inrosesc si mor. Deoarece solutia de erbicid total nu patrunde si nu ramane in sol, aplicarea acestuia trebuie sa aiba loc periodic.

Erbicidele totale sunt acele erbicide bazate pe substanta glifosat, iar pesticide-az.ro pune la dispozitie produsele Round-up, Agro-Glypho sau Leone, destinate aplicarii impotriva buruienilor.

Ca si in cazul altor produse comercializate, pesticide-az.ro ofera mai multe optiuni pentru substantele erbicid total. Din punctul de vedere al compozitiei si consistentei, erbicizii totali sunt disponibili astfel:

- Sub forma de solutie (diferite amestecuri in stare lichida);

- Pulberi muiabile (suspensie- amestec solid/lichid);

- Emulsii;

- Granule.

Specialistii companiei recomanda evitarea contactului pielii si ochilor cu solutia, de aceea este necesar sa fiti precauti atunci cand pulverizati solutia pe plante.

 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016