Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se efectueaza erbicidarea corecta a culturilor

cum-se-efectueazaerbicidarea-corecta-a-culturilor

Pentru ca erbicidarea sa aiba rezultatele scontate, trebuie efectuata tinandu-se cont de stadiul de dezvoltare a culturilor si de temperatura care trebuie sa depaseasca 10-12 grade.


Tratarea cu erbicide constituie o etapa importanta in obtinerea unor productii care sa nu insele asteptarile, insa, pentur ca rezultatele sa fie cele scontate trebuie sa se tina cont de o serie de recomandari venite dn partea specialistilor.
 
In acest sens, dr. ing. Georgeta Buciumas din cadrul Unitatatii Fitosanitare Bistrita-Nasaud spune ca pentru a se asigura o eficacitate maxima a produselor, erbicidarea culturilor agricole trebuie sa se realizeze atunci cand temperatura mediului ambiant depaseste 10 – 12 grade celsius.
 
Pentru agricultori, specialistul a mai facut o serie de recomandari utile dupa cum urmeaza:
Erbicidarea culturilor de cereale paioase se poate realiza cu unul din urmatoarele produse, tinand cont de fazele de dezvoltare a plantelor, astfel:
  1. Erbicide care se aplica de la faza de infratire, pana la formarea primului internod respectiv stadiul de rozeta al buruienilor, in culturile de cereale paioase: 2,4 D 660 SL – 1 l /ha; SDMA SUPER 1 l/ha ; PRODATE 2,4 D  0,8-1 l/ha; DICOPUR D – 1,0 l/ha (buruieni dicotiledonate sensibile la 2,4-D); BUCTRIL UNIVERSAL – 1 l/ha (buruieni dicotiledonate sensibile-traista ciobanului, muştar, ştir, spanac, palamida).
  2. Erbicide care se aplica de la faza de infratire pana la stadiul de alungire a celui de-al doilea internod a culturilor de cereale paioase: LINTUR 70 WG 150 g/ha (buruieni dicotiledonate anuale şi perene).
  3. Erbicide care se aplica de la faza de infratire pana la faza de burduf a culturilor de cereale paioase: GRANSTAR SUPER 50 SG – 40 g/ha;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
 
Erbicidarea culturilor de porumb boabe pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale:
- se pot folosi urmatoarele produse: TITUS 25 DF 40 – 60 g/ha + surfactant – aplicat postemergent, in stadiul de 2 – 7 frunze a porumbului (Sorghum halepense din seminte si rizomi) ; STOMP 330 EC 5 l/ha –  aplicat preemergent ; MERLIN DUO – preemergent 2,25 – 2,5 kg/ha sau postemergent timpuriu 1,8 – 2 kg/ha (porumb 3 – 4 frunze, buruieni mici 2 – 3 frunzulite); GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC 4,0 – 4,5 l/ha – aplicat postemergent timpuriu. Totodata, pentru combatere buruieni dicotiledonate anuale si perene prin erbicidarea culturilor de porumb boabe se mai poate folosi MUSTANG 0,4 – 0,6 l/ha – aplicat postemergent (porumb 4 – 6 frunze ).
 
Erbicidarea culturilor de cartof pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale:
- se pot folosi urmatoarele produse: SURDONE  0,7 – 1,2 kg/ha ( aplicat preemergent ). Totodata, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si a unor dicotiledonate prin erbicidarea culturilor de cartof se mai recomanda si STOMP 330 EC 5 l/ha (aplicate preemergent ).
- se vor lua masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator;
- se vor utiliza doar produse destinate protectiei plantelor recomandate de Codex-Pest Expert, pentru testele avertizate, omologate de catre Comisia Interministeriala de Omologare a Produselor de Uz Fitosanitar, avizate pentru a fi folosite pe teritoriul Romaniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.72 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016