Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ALEGEREA TERENULUI PENTRU INFIINTAREA UNEI CIUPERCARII

alegerea-terenului-pentru-infiintarea-uneiciupercarii

O grupa de factori este esentiala in alegerea locului unde va fi amplasata ciupercaria. Printre factorii de care trebuie sa se tina seama nu este de neglijat nici mana de lucru. Si tot foarte importantă este si existenta posibilitatii de valorificare a productiei in stare proaspata sau conservata.

O suprafata de teren de 8500 mp adica de 100 x 85 m, este suficienta pentru amenajarea unei ciupercarii cu suprafata de 4464 mp, formata din 24 camere x 186 mp fiecare. La aceasta se adauga suprafata necesara pentru anexe, parcare, spatiu verde, cai de acces.

Un teren impropriu pentru agricultura nu constituie un inconvenient, ci din contra, chiar este de preferat această situatie. 

In cazul ciupercariilor ce vor functiona prin cumparare de compost, acesta vine in ciupercarie, insamantat si chiar incubat si urmează sa i se aplice turba, ingrijiri, conditii de microclimat specifice si recoltari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Capacitatea de racire a ciupercariei se recomanda sa fie de 1 kw/tona de compost.
 
In situatia in care nu exista un spatiu si se preconizeaza sa se construiasca unul special destinat acestui scop se recomanda sa se tina cont de urmatoarele recomandari :
     - sa existe infrastructura, drum de acces practicabil tot anul, utilitati precum, apa, canalizare, electricitate, in zona nepoluata.
     - se va lua in perspectiva si o extindere a suprafetei de cultura;
     - cand se face proiectarea unei ciupercarii se va avea in vedere ca amplasarea camerelor de incubare si de cultură sa fie in linie si nu ramificat. In acest caz se va amplasa mai usor sistemul de ventilatie si cel de mentinere a microclimatului. 
 
Conditiile pe care va trebui sa le indeplineasca spatiul de cultura sunt urmatoarele:
     - constructia să nu cuprinda lemn;
     - sa nu existe pericolul inundatiilor iar panza de apa freatica sa fie la adancime, pentru a nu crea condens pe peretii ciupercariei;
     - constructia nu va avea ferestre ci numai usi de acces si spatii-orificii- pentru amplasarea sistemului de ventilatie;
     - usile vor avea inaltimea de 2-2,5 m cu izolatie termica, confectionate din metal ambutisat sau oţel galvanizat, cu un strat izolator si prevazute cu banda de cauciuc; 
     - ciupercaria va fi prevazută cu un culoar tehnologic cu laţime variabila de 2-6 m, in functie de gradul de mecanizare. De-a lungul culoarului vor fi amplasate intrarile in camerele de cultura precum si panourile de comanda pentru automatizarea instalatiilor privind asigurarea microclimatului.
     - ciupercaria va fi dotata cu toate utilitatile: apa, canalizare, incalzire si racire cu umidificare a aerului prin sistemul de ventilatie, energie electrică de 220 şi 280 V;
     - pentru a mari suprafata de cultura si pentru a deveni eficienta cultura ciupercilor, spatiile se doteaza cu stelaje din metal, aluminiu etc.
     - investitorul trebuie sa fie o persoana cu capacitate de organizare si de conducere, capabil de a lucra cu oameni, informat si cu deschidere la noutati.

Recomand sa adere la Asociatia Nationala a Producatorilor de ciuperci din Romania.
 
Autoare a 27 carti in domeniul cultivarii ciupercilor si nu numai, Dr. ing. Ioana Tudor tine singurul curs de ciupercar acreditat din tara si este proprietar si editor al site-ului www.ciupercile.ro, unde scrie despre cultura ciupercilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016