Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva notiuni despre pregatirea compostului pentru champignon

cateva-notiuni-despre-pregatirea-compostului-pentru-champignon

In Romania nu exista nicio fabrica de compost, aceasta poate fi o afacere sigura avand in vederea achizitionarea compostului de la cca 800 km de granita.


Producerea compostului la scara industriala reclama si spatii amenajate in acest scop care sa permita mecanizarea si organizarea muncii pentru fazele I , II  si III de pregatire. Exista si statii sau fabrici de compost, de exemplu cum ar fi in Serbia, unde se produce numai compost faza 2. 
 
Instalatii pentru amestec si pregatit compost

Suprafetele de compostare  sunt neacoperite unde se desfasoara preinmuierea sau faza anaeroba si suprafete acoperite sau hale unde are loc compostarea aeroba sau intoarcerile compostului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pasteurizarea are loc in incinte speciale numite tunele de pasteurizare in masa, cu instalatii specifice de distributie a aerului si a aburului dupa o diagrama sau grafic bine determinat, controlate de computer.
 
  Spatiile pentru preinmuiere se recomanda sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 
- sa fie prevazute cu pardoseala din beton care sa sustina greutatea utilajelor ;
- sa fie prevazute cu bazine colectoare  in care se va colecta apa de la udari si mustul de gunoi sau purinul, de unde prin vidanjare sau cu pompe pentru ape uzate  sa fie deversat pe platformele de compost pus la imbibare. In aceste bazine nu trebuie sa intre apa provenita de la spalarea acestor suprafete.
 
Spatiile destinate compostarii aerobe sau intoarcerii compostului  vor fi prevazute cu acoperis in doua pante, sustinut pe suporturi ferme la inaltime de 5-6 m de la sol pentru a permite deplasarea combinei de intors compostul  sau altor utilaje folosite  pentru mecanizarea procesului.

Statia de pregatit compost se recomanda sa fie aplasata la distanta de cel putin 1,5 km fata de o ciupercarie.
 
Fabrica de compost trebuie sa fie prevazuta cu sursa de apa potabila, tinând cont ca in timpul pregatirii compostului, necesarul de apa este de cca 500 litri/t de compost si 100 litri /t pentru spalari ale suprafetelor.

Cantitatera de apa pentru compostare este astfel repartizata :
- 300 litri/t la asezarea la preinmuiere;
- 100 l/t la asezarea la compostarea aeroba;
- 50 l/t la prima intoarcere;
- 50 l/t la cea de-a doua intoarcere.
 
In imediata apropiere sunt necesare spatii de depozitare pentru amendamente si ingrasaminte chimice.

Autoare a 28 carti in domeniul cultivarii ciupercilor si nu numai, este proprietar si editor a site-ului www.ciupercile.ro, unde scrie despre cultura ciupercilor, Dr. ing. Ioana Tudor tine singurul curs de ciupercar acreditat din tara.                                                                                                                               

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016