Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile pentru sanatate pe care le are varza murata

beneficiile-pentru-sanatate-pe-care-le-are-varza-murata

Varza murata are capacitatea de a regla sistemul digestiv, de a imbunatati circulatia si de a proteja sanatatea inimii. Consumul de varza murata stimuleaza sistemul imunitar, intareste oasele, reduce nivelul colesterolului, elimina inflamatia, protejeaza impotriva dezvoltarii anumitor tipuri de cancer si chiar imbunatateste vederea si sanatatea pielii, oferind in acelasi timp un aport de energie crescut.


Lipsa de legume proaspete ne face sa consumam mai multe muraturi, dintre acestea varza murata avand si multiple efecte terapeutice.
 
Din punct de vedere nutritional, varza murata contine un nivel ridicat de fibre alimentare, precum si niveluri semnificative de vitamina A, vitamina C, vitamina K si vitamina B. Mai mult decat atat, este o sursa buna de fier, mangan, cupru, sodiu, magneziu, calciu si aduce o cantitate moderata de proteine.

 Nivelurile ridicate de fier gasite in varza murata pot fi foarte benefice pentru organism in mai multe moduri. In primul rand, fierul contribuie la producerea de energie, deoarece imbunatateste metabolismul si stimuleaza circulatia, iar fluxul sanguin crescut ajuta la oxigenarea organelor si a celulelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, fierul din varza murata ajuta la prevenirea anemiei (deficit de fier) si atenuarea efectelor secundare asociate cu aceasta afectiune (dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive).

Varza este renumita pentru continutul ridicat de fibre, si poate ajuta la eliminarea starilor de constipatie, balonare, crampe si gaze. Prin reglarea digestiei si a sistemului excretor poate preveni, de asemenea, afectiuni mai grave, cum ar fi ulcere gastrice si chiar cancer de colon.

Fibrele sunt recomandate in general pentru digestie, dar sunt, de asemenea, foarte importante si pentru sanatatea inimii. Fibrele curata colesterolul rau de pe peretii arterelor si vaselor de sange si ajuta la eliminarea lor din organism. Prin urmare, prin consumul de varza murata, nivelul de colesterol este echilibrat. Acest lucru poate preveni ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si o varietate de alte probleme cardiovasculare.
 
Varza murata contine caroten si o cantitate semnificativa de vitamina A. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant si reduce sansele de degenerescenta maculara si de formare a cataractei, imbunatatind sanatatea ochilor.

In ceea ce priveste pielea, vitamina A din varza murata incetineste aparitia ridurilor, elimina petele si pastreaza aspectul sanatos al dermei.

O sursa bogata de vitamina C este sucul de portocale, dar o singura portie de varza aduce 35% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, una dintre cele mai importante elemente ale sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza productia de celule albe in sange si creste puterea de regenerare celulara, avand un rol esential in formarea colagenului, o componenta fundamentala pentru aproape fiecare parte a corpului.
 
Varza murata contine compusi organici ce actioneaza ca agenti anti-inflamatori. Antioxidantii fitonutrienti din varza reduc durerea si disconfortul articulatiilor, a muschilor sau altor zone inflamate.
 
Cei ce studiaza impactului verzei murate asupra dezvoltarii cancerului afirma ca prin prezenta de compusi antioxidanti din ea (ca la toate legumele crucifere), radicalii liberi pot fi eliminati, aceasta fiind una din principalele cauze din spatele formarii celulelor canceroase.
 
In ciuda tuturor acestor beneficii pentru sanatatea organismului, varza murata are mult sodiu, care poate fi periculos pentru persoanele ce sufera de boli cardiovasculare sau renale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016