Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Beneficiile terapeutice ale consumului de cirese

beneficiile-terapeutice-ale-consumului-de-cirese

Inceputul verii este sezonul cireselor fructe ce ocupa primele locuri in topul preferintelor multora dintre noi, motiv pentru care in aceasta perioada sunt la mare cautare.


Ciresele constituie o importanta sursa de vitamina A si vitamina C, usurand digestia si prevenind aparitia bolilor de inima, datorita continutului mare de antioxidanti. Totodata, sucul de cirese consumat dimineata este un bun fortifiant, ajutand la recuperarea rapida dupa efortul fizic.

Specialistii recomanda consumul de cirese si la orele serii, datorita continutului de melatonina, substanta ca are un rol important in imbunatatirea ritmului cardiac, ajutand totodata la instalarea somnului. Nu in ultimul rand, datorita continutului ridicat de apa, sunt foarte indicate si in curele de slabire.

Principala conditie este ca ciresele sa fie consumate proaspete, astfel putnad beneficia de toata savoarea si aportul lor de vitamine. Fiind vorba de fructe care pot fi gasite pe tarabe doar cateva saptamani pe an, pot fi si congelate pentru a fi consumate mai tarziu, insa consumul fructelor proaspete ramane cel mai indicat.

Mai mult, oamenii de stiinta au inclus ciresele in lista alimentele recomandate impotriva cancerului, acidul elagic pe care acestea il au in compozitie intarziind aparitia si dezvoltarea tumurilor maligne.

Fibrele continute de cirese sunt eficiente mai ales in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate.

De asemenea, este bine de stiut ca 100 de grame de cirese au o valoare energetica de 48 kcal. Ceaiul din codite de cirese este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor la rinichi.

In plus, un studiu recent arata ca riscul de a face un atac de cord este redus cu 30 la suta daca se consuma in fiecare zi o cantitate mica de cirese, fiind suficiente 100 de grame.

Exista insa si anumite interdictii in ceea ce priveste consumul de cirese, acestea nefiind recomandate persoanelor cu diaree si, din cauza continutului ridicat de glucide, nici diabeticilor.

Ciresele constituie o importanta sursa de vitamina A si vitamina C, usurand digestia si prevenind aparitia bolilor de inima, datorita continutului mare de antioxidanti. Totodata, sucul de cirese consumat dimineata este un bun fortifiant, ajutand la recuperarea rapida dupa efortul fizic.

Specialistii recomanda consumul de cirese si la orele serii, datorita continutului de melatonina, substanta ca are un rol important in imbunatatirea ritmului cardiac, ajutand totodata la instalarea somnului. Nu in ultimul rand, datorita continutului ridicat de apa, sunt foarte indicate si in curele de slabire.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural


Iata cum puteti obtine fonduri europene nerambursabile de pana la 200 000 de euro Doriti sa demarati o afacere in mediul rural sau sa dezvoltati o afacere deja existenta Atunci trebuie sa stiti ca puteti primi pentru implementarea sau dezvoltarea ei fonduri nerambursabile de pana la 70 000 de euro pentru afacerile noi si de pana la 200 000...

Oferta Speciala
valabila 48h

Principala conditie este ca ciresele sa fie consumate proaspete, astfel putnad beneficia de toata savoarea si aportul lor de vitamine. Fiind vorba de fructe care pot fi gasite pe tarabe doar cateva saptamani pe an, pot fi si congelate pentru a fi consumate mai tarziu, insa consumul fructelor proaspete ramane cel mai indicat.

Mai mult, oamenii de stiinta au inclus ciresele in lista alimentele recomandate impotriva cancerului, acidul elagic pe care acestea il au in compozitie intarziind aparitia si dezvoltarea tumurilor maligne.

Fibrele continute de cirese sunt eficiente mai ales in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate.

De asemenea, este bine de stiut ca 100 de grame de cirese au o valoare energetica de 48 kcal. Ceaiul din codite de cirese este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor la rinichi.

In plus, un studiu recent arata ca riscul de a face un atac de cord este redus cu 30 la suta daca se consuma in fiecare zi o cantitate mica de cirese, fiind suficiente 100 de grame.

Exista insa si anumite interdictii in ceea ce priveste consumul de cirese, acestea nefiind recomandate persoanelor cu diaree si, din cauza continutului ridicat de glucide, nici diabeticilor.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Beneficiile terapeutice ale consumului de cirese
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Masura 112, documente justificative, rapoarte

Intrebare: Buna ziua, am obtinut si incasat in cont bancar un fond nerambursabil masura 112 in luna noiembrie, ce obligatii declarative sau ce situatii trebuie facute pentru justificarea folosirii sumei primite in afara declaratiilor pentru anaf (ca urmare a inregistrarii ca PFA) si catre cine? Va rog un raspuns, pentru activitati agricole ferma mixta.

Raspuns: Pentru a justifica banii cheltuiti trebuie sa pastrati toate chitantele si facturile pe care le prim... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii



Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Szekeres Rudolf spune: Am achizitionat un aparat pe baza de ultra sunete impotriva Cartitelor cu baterii Functioneaza, sunt multumit. Intrebarea mea se refera la: eficienta "frecventei aparatului" asupra soarecilor de...
13 Iun. 2018 15:22:51
Raspunde la intrebare
Balan Doina spune: De unte pot face rost de portaltoi pentru avocado,am cativa avocado din sambure,au aproximativ 1 m .Va multumesc .
10 Iun. 2018 12:07:42
Raspunde la intrebare
Simona Ionescu spune: Medicul veterinar de concesionar vine de 2 ori pe luna la ferma cate o jumatate de ora, semneaza niste hartii pe care medicul de libera pactica nu are voie sa le emita" - deci cum e pana la urma, are...
04 Iun. 2018 22:00:32
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...

Parte a plugului confec?ionata din tabla de otel, care deplaseaza lateral, rastoarna ?i marunteste ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016