Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti avea propria sera de legume chiar pe balcon

cum-poti-avea-propria-sera-de-legume-chiar-pe-balcon

Gradinaritul este una dintre cele mai relaxante activitati, iar placerea de a manca legume sau fructe din productia proprie nu poate fi egalata de nimic. In plus, cine spune ca trebuie sa locuiesti la casa sau sa ai o gradina mare pentru asta?


Cu putina imaginatie, balconul de la bloc poate fi transformat intr-o gradina sau o sera in care sa cultivi flori, plante decorative sau chiar legume si fructe. Afla din acest articol care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa te bucuri de propria sera de legume chiar pe balconul tau.


Necesarul de seminte


Daca te-ai hotarat sa iti transformi balconul intr-o mica sera sau gradina, trebuie sa te hotarasti de la inceput ce vei cultiva. Pentru asta, ia in calcul cateva aspecte: luminozitatea balconului, temperatura medie si spatiul de care dispui. In functie de aceste criterii vei putea alege semintele pe care le vei planta. Un balcon inchis pastreaza o temperatura si umiditate mai ridicate decat unul deschis. In schimb, este mai putin luminos.


De asemenea, pentru anumite plante, cum sunt cele cataratoare, vei avea nevoie de mai mult spatiu. Fa o lista cu acele plante care rezista cel mai bine la conditiile din balconul tau. De asemenea, gandeste-te daca vrei sa cultivi plante anuale, care sunt inflorite tot sezonul dar trebuie replantate dupa ce se ofilesc sau plante perene, ale caror radacini rezista sub pamant mai multi ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In sera de pe balcon poti cultiva usor plante aromatice: busuioc, marar, patrunjel, leustean, menta, cimbru dar si telina sau morcov. Poti incerca sa cultivi si legume sau zarzavaturi precum spanac, salata, ceapa, usturoi, ridiche, rosii, vinete sau castraveti. Daca ai balconul inchis poti cultiva ardei gras, care are nevoie de o temperatura de peste 10 grade pentru a nu ingheta. Primavara, poti cultiva capsune in ghivecele de pe balcon.


Recipiente necesare si sol bun


La capitolul recipiente, poti fi creativ. Poti folosi borcane de sticla, ladite din lemn, vase din lut sau ghivece din plastic. Atentie insa ca unele materiale sunt mai recomandate decat altele. De exemplu, ghivecele din materiale poroase sunt cele mai bune pentru ca permit drenarea apei si nu favorizeaza putrezirea radacinei.


Orice fel de recipient ai folosi, asigura-te ca este perforat in partea de jos, pentru ca pamantul sa fie drenat. O idee buna, mai ales daca dispui de un spatiu mic, ar fi ca toate recipientele sa fie din acelasi material sau in aceeasi culoare, pentru ca aspectul general sa nu fie dezordonat.


In ce priveste pamantul in care vei cultiva plantele, trebuie sa il alegi in functie de caracteristicile acestora. Majoritatea legumelor sau plantelor aromatice vor creste bine intr-un mix de pamant universal, pe care il poti cumpara de la supermarket. Daca ai o gradina de legume la tara si vrei sa folosesti pamant de acolo, tine cont ca ar putea fi infestat cu boli si daunatori. Il pot combina cu ingrasamant.


Mobilierul pentru mini sera


Dupa ce ai stabilit ce vei cultiva si ai ales recipientele si pamantul, este nevoie sa amenajezi noua ta mini sera. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru corpuri mai mari sau mai mici, suspendate sau supraetajate. O idee creativa este sa te foloseti de europaleti pe care sa ii pui fie in pozitie verticala, fie in pozitie orizontala.


Poti cumpara polite de diferite dimensiuni, pe care sa le prinzi in perete. Iar daca spatiul ti-o permite, adauga in gradina ta o masuta si un sezlong unde iti poti savura cafeaua dupa o runda de gradinarit. Daca investitia initiala pare prea mare nu lasa acest lucru sa te descurajeze. Exista acum credite pe care le poti accesa usor online, doar prin completarea unui formular. Poti aplica pentru credite rapide aici si ai banii in cont in aceeasi zi.


Gradina din balcon e un spatiu de relaxare excelent. In plus, ii poti implica si pe copii in activitatile de gradinarit, iar la final veti avea satisfactia de a manca ceva cultivat de intreaga familie. Indiferent daca ai un balcon generos sau unul mic, inchis sau deschis, incearca sa il transformi intr-o mini gradina si vei simti din plin efectele benefice.

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016