Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livada cu pomi fructiferi pitici: Tehnologia de infiintare

livada-cu-pomi-fructiferi-pitici-tehnologia-de-infiintare

Indiferent de spatiul disponibil in gradina, pomii fructiferi pitici pot furniza necesarul de fructe ca si pomii de talie normala, avantajul primilor fiind acela ca necesita un spatiu mai restrans.


Pomii fructiferi pitici nu reprezinta anumite soiuri care au ca principala caracteristica dimensiunea mai redusa decat celelalte soiuri considerare „normale”, acetstia depinzand in cea mai mare masura de trei factori esentiali. Este vorba de vigoarea portaltoiului, vigoarea soiului si taierile de formare.
 
In cazul portaltoilor, acestia pot fi de vigoare mica, vigoare mijlocie si vigoare mare, cei mai mici pomi obtinandu-se prin altoirea unui soi cu crestere mica sau moderata , pe un portaltoi de vigoare mica, specialistii fiind cei care stiu cel mai bine care sunt combinatiile ideale intre un soi si un portaltoi.
 
La fel de importanta in obtinerea unui pom cu talie redusa este si taierea de formare, procecdeu care nu este la indemana oricui, intrucat presupune cunostiinte temeinice de horticultura, fapt pentru care recomandam sa lasati acest proces tot in seama specialistilor.
 
Din punctul de vedere al specialistilor, pu pom fructifel pitic ideal este acela care ofera maximul de fructe intr-o talie cat mai redusa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In concluzie, cei care doresc sa aiva in livada unul sau mai multi pomi fructiferi pitici trebuie sa cumpere pomii de cea mai buna calitate, obtinuti prin altoire pe portaltoi de vigoare mica si medie, sa scurteze pomul dupa plantare la o inaltime de 50-60 de centimetri, sa apeleze primavara la un specialist in taierile pentru formare si sa pastreze pomul intr-o stare optima de sanatate.
 
Durata de viata a pomilor fructiferi pitici depinde foarte mult de ingrijirea pe care o primesc si de pastrarea starii lor de sanatate. totodata durata de viata este influentata de portaltoi, soi, factori ecologici si tehnologia de cultura.
 
Soiurile viguroase, altoite pe portaltoi vigurosi, traiesc 50-60 de ani si dau productii economice timp de 30-40 de ani. soiurile de vigoare medie traiesc 40-50 de ani, iar cele de vigoare mica, altoite pe portaltoi de vigoare slaba, traiesc 15-20 de ani si dau productii economice timp de 10-15 ani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 108 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016