Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura ciresului: Metode de plantare

cultura-ciresului-metode-de-plantare

Ciresii se planteaza in gradina in zone insorite: au nevoie de multa lumina, prin urmare, daca nu vor fi plantati la o distanta mai mare fata de alti pomi fructiferi nu vor avea fructe. Prefera solurile luto-nisipoase, care nu retin apa.


Atentie! Trebuie evitate solurile reci, argiloase, cu exces de umiditate; in astfel de terenuri majoritatea soiurilor nu se vor "prinde".

Este bine de stiut ca cea mai importanta operatie in plantarea ciresilor este stabilirea distantelor intre pomi. Se va tine seama si de portaltoiul utilizat, deoarece el are importanta foarte mare asupra cresterii pomilor. Spre exemplu, distanta de plantare ar trebui sa fie de 5-6 m intre randuri si 3-4 m intre pomi pe rand.

Specialistii in pomicultura spun ca momentul cel mai prielnic pentru plantarea pomilor fructiferi este toamna, cu doua saptamani inainte de inghet (20 octombrie-20 noiembrie) sau primavara, in perioada 1 martie-20 aprilie.

Inainte de caderea frunzelor, specialistii unitatilor fitosanitare din tara recomanda efectuarea tratamentului cu fungicide impotriva moniliozei care afecteaza speciile pomicole samburoase: cires, visin, prun, piersic, cais.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


La samburoase, taierile de rodire se fac intotdeauna deasupra unuia sau mai multor muguri vegetativi. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 118 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016