Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru cultivarea tarhonului

recomandari-pentru-cultivarea-tarhonului

Tarhonul este o planta aromatica recunoscutapentru multiplele sale proprietati medicinale si culinare.


Tarhonul este o planta relativ mica, tulpinile sale putand atinge inaltimi cuprinse intre 120-150 cm. Este o planta ramificata care creste sub forma unei tufe. Frunzele acesteia sunt lanceolate, lungi si subtiri, iar culoarea acestora este de un verde inchis si au o suprafata lucioasa. Frunzele de tarhon pot ajunge pana la dimensiuni de 2-8 cm lungime si 2-10 mm latime.
 
Florile cresc in forma de buchetel la capatul tulpinilor. Acestea sunt mici, masurand fiecare aproximativ 2-4 mm in diametru. Fiecare buchetel poate fi format din pana la 40 de astfel de floricele, care au culoarea galbena sau galben-verzuie.
 
Tarhonul a fost descoperit pentru prima oara in Rusia si Mongolia. Acesta s-a raspandit rapid in Emisfera Nordica de la Estul Europei pana la Asia Centrala, Asia de Est, India, vestul Americii de Nord si Nordul Mexicului. Acum tarhonul este plantat in aproape toata lumea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Plantarea tarhonului se face prin butasire sau prin divizarea tufei, la inceputul primaverii. Butasii se planteaza la o ditanta de aproximativ 40-50 de centimetri intre ei, pentru ca tufa sa poata creste si sa se dezvolte corespunzator.
Pentru a se dezvolta corespunzator, tahonul trebuie plantat intr-un loc insorit. Tarhonul mai are nevoie de un sol drenabil, format dintr-un amestec de pamanat de gradina, nisip si turba.

Deoarece radacinile sale se extind mai mult la suprafata pamantului si nu in interior, acesta are nevoie de udari dese, astfel incat solul sa nu se usuce intre doua udari. nu trebuie pusa foarte multa apa, deoarece excesul acesteia poate duce la putrezirea radacinilor. Recoltarea se poate face de la inceputul verii pana la venirea frigului cand tufa de tarhon se usuca.
 
Tarhonul este folosit adesea pentru a da gust mancarurilor de legume sau a altor preparate pe baza de legume. De asemenea, acesta mai este intrebuintat la condimentarea fripturilor de porc, vanat, vita, oaie sau pasare.
Conservat in otet, tarhonul poate fi folosit pe tot parcursul iernii. De asemenea, otetul acestei conserve poate fi folosit cu succes la acrirea salatelor sau a altor preparate, dandu-le o aroma unica.
 
Tarhonul este si o planta medicinala cu multiple proprietati benefice organismului. Cateva frunze de tarhon mestecate inainte de masa duc la cresterea poftei de mancare. Totodata, tarhonul este benefic pentru lupta impotriva anorexiei.

Ceaiul de tarhon, consumat zilnic, este benefic pentru alungarea oboselii si in tratarea afectiunilor gingivale. De asemenea, ceaiul de tarhon reduce durerile stomacale, stimuleaza secretia bilei si ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Datorita proprietatilor antioxidante, tarhonul este recomandat in cazul afectiunilor la stomac, rinichi, si ficat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 37 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016