Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru infiintarea unei livezi de nuci frantuzesti

recomandari-pentru-infiintareauneilivezi-de-nuci-frantuzesti

Fermierii care au demarat deja o astfel de afacere spun ca primii ani sunt cei mai grei, atunci cand pomii tineri sunt foarte sensibili si vulnerabili.


Cel mai bun soi de nuc pentru livezile din Romania este o alegere dificila chiar şi pentru specialişti, totusi, atunci cand este ales materialul saditor, acestia recomanda fermierilor sa opteze pentru soiurile sau hibrizii care se adapteaza cel mai bine solului in care sunt sadite.
 
Dezavantajul unei afaceri cu nuci frantuzesti este ca o livada trebuie asteptata intre 5 si 7 ani de la infiintare pentru a ajunge pe rod deplin, ceea ce presupune un efort de rabdare considerabil.

Potrivit specialistilor, venitul minim pe care il aduce un hectar de livada intrata pe rod este de 10.000 de euro. Cele mai bune preturi pentru nuca sunt cele din lunile de primavara. Este bine de ştiut ca, toamna, pretul nucilor este de aproximativ un euro/kilogram, iar evoluţia acestuia pana in primavara poate sa creasca de pana la 2,5 ori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In Romania sunt foarte populari nucii franţuzesti – soiurile Lara, Fernor sau Franquette, mai ales ca pe piata exista furnizori de puieţi care pot pune la dispozitie cantitatile necesare.
 
Pentru fermierii care işi doresc sa infiinţeze o livada de nuci, perioada urmatoare va aduce o oportunitate de finanţare prin fonduri europene a acestei afaceri. Astfel, prin programul de reconversie pomicola 2014-2020, se pot obtine finantari si pentru exploatatiile de nuc.
 
Vor primi mai usor finantare fermele mici, care includ in proiect şi realizarea unei pepiniere proprii şi comercializarea directa a recoltei, dupa prelucrare. Un alt avantaj il vor avea asciatiile de producatori, noul PNDR urmarind si cresterea nivelului de asociere in agricultura romanesca.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.27 din 15 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016