Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutul de Protectia Plantelor intra in proces de reorganizare

institutul-de-protectia-plantelor-intra-in-proces-de-reorganizare

Va primi titulatura de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti si isi va desfasura activitatea sub coordonarea Ministerului Educatiei.


La inceputul acestei sapatamani, Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica un proiect de lege referitor la reorganizarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor, care ar urma sa-si modifice titulatura, totdata fiind facuta si o actualizare a datelor de patrimoniu aflate la acest moment in poseseia institutiei.
 
Astfel , conform proiectului, Institutul de Protectia Plantelor se va numi Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, va avea peersonalitate juridica si isi va desfasura activitatea in cadrul Ministerului Educatiei, in calitate de autoritate de stat pentru cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica şi inovare.
 
Totodata, in respectivul document se precizeaza ca actualizarea datelor de patrimoniu este necesara dupa ce o parte din terenurile detinute de institut au fost retrocedate printului Paul al Romaniei.
 
In nota de fundamentare se arata ca „dupa predarea bunului imobil in suprafata de 170.924,975 mp din data de 26 septembrie 2008, printr-un protocol incheiat intre ICDPP si Paul - Philippe al Romaniei, suprafata de teren ramasa in administrarea institutului este de 171.497 mp, conform incheierii de intabulare”. Tot in nota de fundamentare este mentionata reglementarea altor suprafete aflate in administrarea unor institutii publice. In prezent, patrimoniul institutului naţional stabilit pe baza situatiilor financiare anuale la 31 decembrie 2013 este in valoare 88.523,714 de mii de lei, din care imobilizari corporale si necorporale in valoare de 87.091,343 de  mii de lei si active circulante in valoare de 1.432,371 de mii de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
De asemeni, proiectul supus dezbaterii publice mai prevede ca „ elementele de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti se preiau, pe baza de protocol de predare-primire, de catre institutul national, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, intocmindu-se situatiile financiare la datele respective, conform reglementarilor contabile aplicabile. Institutul national preia toate drepturile si obligatiile Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucureşti si se substituie Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti in toate litigiile in curs in care are calitatea de parte”.
 
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti a fost infiintat, ca institutie publica in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu Sisesti, in baza Hotararii Guvernului nr. 1881/2005 privind infiintarea unor institute si centre de cercetare-dezvoltare agricola prin reorganizarea unor institute, centre, statiuni si societati comerciale de cercetare şi productie agricola, prin reorganizarea Centrului de Cercetari pentru Protectia Plantelor Bucuresti.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016