Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoarea decanului Facultatii de Biotehnologii din Bucuresti, Petru Niculita, adresata viitorilor studenti

scrisoarea-decanului-facultatii-de-biotehnologii-din-bucuresti-petru-niculita-adresata-viitorilor-studenti

Anul acesta este unul deosebit de important in viata absolventilor de liceu din promotia 2011. Este deosebit de important deoarece, pe de o parte, incheiati o perioada esentiala a instruirii voastre si pe de alta parte, veti face marele pas catre facultate, devenind astfel studenti si incepand cea mai frumoasa perioada din viata voastra – perioada studentiei de care va veti aduce aminte cu placere tot restul vietii.


Aveti in fata o noua lume si o paleta larga si interesanta de optiuni din care sa alegeti facultatea pe care o veti urma.

Una dintre cele mai frumoase, atractive, utile si pragmatice facultati pe care o puteti alege este FACULTATEA DE BIOTEHNOLOGII din universitatea noastra, dupa absolvirea careia veti deveni INGINERI BIOTEHNOLOGI adica veti avea o profesie frumoasa, de elita, de mare perspectiva si veti avea sanse certe de a va gasi repede, atat in tara cat si in oricare tara din Uniunea Europeana, joburi interesante si bine platite in multe domenii de activitate.

Iata de ce, ca decan al facultatii si ca profesor al acesteia, imi face o deosebita placere sa prezint succint viitorilor nostri studenti – facultatea noastra adica Facultatea de Biotehnologii.
 
Scurta prezentare a facultatii de biotehnologii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Infiintata in urma cu 16 ani, Facultatea de Biotehnologii este singura facultate din tara, de sine statatoare cu acest profil si a cunoscut, in special in ultimii 6…7 ani, o dezvoltare accentuata atat in calitatea pregatirii studentilor cat si in cercetarea stiintifica precum si in colaborarea si cooperarea cu universitati si institute de cercetari din Europa si din alte continente.

Pe langa frumusetea, diversitatea si importanta biotehnologiilor, doresc sa subliniez inca de la inceput un element esential si de mare interes practic pentru viitorii studenti si anume faptul ca, dupa absolvirea facultatii de biotehnologii, isi vor gasi cu certitudine locuri de munca frumoase, interesante, importante si bine platite. Acest lucru este demonstrat si de faptul ca toti absolventii facultatii de biotehnologii din cele 10 promotii de ingineri biotehnologi si-au gasit cu usurinta locuri de munca atat in tara dar si in Europa, in tari ca: Anglia, Franta, Suedia, Spania s.a.

Ca domeniu de mare cuprindere si de maxima importanta in ansamblul stiintei si tehnicii aplicate, biotehnologia cunoaste in prezent dezvoltari si extinderi spectaculoase care pot fi comparate doar cu dezvoltarea domeniului IT adica a tehnologiei informatiei.

Previziunile pentru viitor sunt unanime in a aprecia continuarea si intensificarea dezvoltarii biotehnologiei in mai toate domeniile de activitate umana si prin consecinta cresterea numarului de locuri de munca in domeniu.

Pentru viitorii nostri studenti le precizez faptul ca in acceptia europeana, biotehnologia moderna reprezinta integrarea stiintelor biologice cu cele ingineresti in scopul de a realiza aplicatii ale organismelor, celulelor, componentelor acestora si ale unor analogi moleculari pentru obtinerea de produse si servicii.

Faptul ca impactul si influentele majore ale biotehnologiilor asupra societatii si asupra vietii de zi cu zi se vor amplifica in viitor, acestea beneficiind de un sprijin financiar substantial atat din partea guvernelor cat si a investitorilor privati, demonstreaza ca pregatirea superioara in domeniul biotehnologiei, in facultatea noastra, este o alegere inspirata, pragmatica si generatoare de succes.

Facultatea de Biotehnologii, singura facultate cu acest profil din tara, este o facultate de stat avand toate specializarile acreditate.

Facultatea are in planul de invatamant, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, toate cele trei cicluri de pregatire, licenta, masterat si doctorat:

a)     Ciclul de licenta cu durata de 4 ani, absolventii primind dupa sustinerea lucrarii de diploma, titlul de ingineri biotehnologi. Facultatea are trei specializari acreditate la licenta si anume:
-         Specializarea Biotehnologii Industriale;
-         Specializarea Biotehnologii Medical Veterinare;
-         Specializarea Biotehnologii Agricole;
b)    Ciclul de master, cu durata de 2 ani, masteranzii primind dupa sustinerea Dizertatiei, titlul si diploma de Master.
Facultatea are trei specializari la master si anume:
-         Masterul Biotehnologii si siguranta alimentara;
-         Masterul Biotehnologii in protectia mediului;
-         Masterul Aplicatii moderne ale biotehnologiilor;
c)     Ciclul de doctorat, cu durata de 3 ani.
 
Diplomele de licenta la masterat si de doctorat sunt recunoscute in toate tarile Uniunii Europene.

Facultatea dispune de spatii de invatamant si de practica in patru locatii din campusul universitatii, avand laboratoare moderne, cu aparatura si dotari de data recenta si de un corp didactic de profesori de mare valoare si pasionati de munca de pregatire a studentilor.

Activitatea de cercetare stiintifica se desfasoara in laboratoare de specialitate, moderne, profesorii, masteranzii, studentii si doctoranzii fiind implicati direct in proiecte de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare castigate atat la nivel national cat si la nivel european sau international.

Studentii facultatii beneficiaza de un campus universitar de aproape 40 de hectare deosebit de primitor si atragator, pot fi cazati in caminele proprii, modern dotate, existand conditii deosebite de invatare, de practicare de sporturi atat in sala de sport cat si in terenurile amenajate din campus sau pot sa-si petreaca timpul liber in conditii deosebite si intr-o ambianta naturala de exceptie.

Studentii facultatii pot fi selectati pentru stagii de perfectionare, de cercetare stiintifica, de practica sau de munca in tari europene cum ar fi Anglia, Spania, Germania, Franta s.a. sau in Statele Unite, Japonia si in alte tari.
 
Oportunitati de locuri de munca dupa absolvirea Facultatii de Biotehnologii
 
Ca ingineri biotehnologi, absolventii facultatii isi gasesc in totalitate locuri de munca, in firme si companii romanesti si europene, atat pe teritoriul tarii cat si in tari din Uniunea Europeana al carei membru cu drepturi depline este Romania, in domenii diverse de activitate cum sunt:

- industria alimentara;
- siguranta alimentara si controlul alimentelor;
- biotehnologii de mediu si protectia mediului;
- control si expertiza medical - veterinara;
- biotehnologii farmaceutice si alimentare;
- biotehnologii vegetale si agricole;
- analize, certificari, expertize si acreditari in domenii biotehnologice;
- IMM-uri (Intreprinderi Mici si Mijlocii) din domeniul agroalimentar;
- firme si societati comerciale si de consultanta;
- activitati de atragere a Fondurilor Europene;
- cercetarea stiintifica, invatamant si administratia centrala si locala s.a.
 
 
In finalul acestor randuri doresc sa va spun voua, viitorilor nostri studenti, un calduros „bine ati venit in facultatea noastra” – FACULTATEA DE BIOTEHNOLOGII – si sa va asigur ca ati facut o alegere foarte buna care va va aduce in viitor numai satisfactii, impliniri si succese atat profesionale cat si materiale.
 
 
Prof. univ. dr. Petru Niculita
Decanul Facultatii de Biotehnologii din cadrul USAMV Bucuresti

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016