Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost adoptat noul Cod Silvic

a-fost-adoptat-noul-cod-silvic

Documentul a obtinut majoritatea voturilor parlamentarilor, dupa demersuri care s-au intins pe durata a doi ani.


Noul Cod Silvic a fost adoptat ieri in Parlament, la vot fiind prezenti 334 de parlamentari. Dintre acestia, 208 au votat „Pentru”, iar 97 „Impotriva”, 27 de deputati s-au abtinut de la vot, iar doi nu au votat.
 
„Am votat cu toata increderea, alaturi de colegii mei, noul Cod Silvic. Dupa sase ani, in care, din pacate, am putut constata, cu totii, probleme generate de ambiguitatile Codului precedent, chiar se simtea nevoia imbunatatirii cat mai rapide a cadrului legal existent in domeniul silviculturii si vreau sa le multumesc, pe aceasta cale, tuturor parlamentarilor care au sustinut demersul nostru”, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.
 „Va pot promite ca acesta va asigura, si in continuare, transparenta pe care cu totii ne-o dorim in acest domeniu atat de sensibil, al silviculturii. Prin Ordin al Ministrului vom infiinta Consiliul National pentru Silvicultura, ca organizatie profesionala fara personalitate juridica, din care vor face parte reprezentnati ai principalelor entitati care au contribuit la elaborarea Codului. Va fi, cu siguranta, un Consiliu viu, activ, care va avea un rol major atat in elaborarea, in prima instanta, a Normelor de aplicare a Codului, cat si, ulterior, in respectarea lor si imbunatatirea cadrului legislativ in domeniu”, a mai declarat ministrul.
 
Gratiela Gavrilescu sustine, totodata, ca padurea nu este doar un bun national de o valoare inestimabila, ci si un obiectiv de securitate nationala, care trebuie tratat ca atare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Adoptarea noului Cod Silvic a fost salutata şi de premierul Victor Ponta. „A fost un efort de aproape doi ani pentru ca la Guvern si apoi in Parlament sa fie adoptat acest Cod Silvic de care Romania avea nevoie. Interesele private ale marilor companii neromanesti care exploateaza in mod excesiv lemnul in Romania si-au gasit din pacate reflectarea si in Parlament si de aceea avem si voturi contra”, a afirmat premierul Victor Ponta.
 
Dupa ce a fost adoptat in procedura de urgenta la Senat, proiectul cu modificarile la Codul Silvic a ajuns, tot in procedura de urgenta, pe masa membrilor Comisiei de Mediu de la Camera Deputatilor.
 
Deputatii au dat raport favorabil, cu amendamente admise, noului Cod Silvic. Acest lucru s-a intamplat la finele lunii septembrie 2014. Odata cu Guvernul Ponta IV, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura a fost transferat la Ministerul Mediului, iar ministrul Pana a fost inlocuita in functie de Gratiela Gavrilescu.
 
Camera Deputatilor a adoptat pe 18 februarie proiectul de modificare a Codului Silvic, votul final avand loc miercuri, in sedinta de plen.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016