Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii cer ca si alte produse romanesti sa fie incluse in cote obligatorii pentru supermarketuri

agricultorii-cer-ca-si-alte-produse-romanesti-sa-fie-incluse-in-cote-obligatorii-pentru-supermarketuri

Acestia spun ca lista care include doar fructele, legumele si carnea, ar trebui sa cuprinda si lactatele, painea, uleiul, mierea si zaharul.


Dupa ce Senatul a adoptat initiativa legislativa care obliga marile magazine ca cel putin 51 la suta din fructele, legumele si carnea scoase la vanzare sa fie produse romanesti, mai multe organizatii de agricultori din cadrul Pro Agro au salutat initiativa, dar au cerut ca lista sa fie completata si de alte produse.
 
Agricultorii au trimis un comunicat in care se arata ca „atragem atenţia asupra necesitaţii extinderii gamei de produse provenite din lanţul alimentar scurt pentru care sa se aplice aceasta masura, enumerand: laptele şi produsele lactate, produse de morarit şi panificaţie, miere şi produse apicole destinate consumului uman, produse de larg consum procesate industrial precum uleiul si zaharul”.
 
In complementaritate cu aceasta prevedere, Federatia Nationala Pro Agro si partenerii sai supun atentiei necesitatea calcularii punctuale a cotelor procentuale de expunere la raft a produselor agroalimentare astfel incat sa fie intr-o imediata concordanţa cu capacitatea de productie a Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Capacitatea de productie si livrare a multor categorii de produse agroalimentare din Romania poate asigura un procent mai mare de 51%. Prin adoptarea noilor masuri propuse se va reusi stimularea productiei, cresterea calitatii ofertei catre consumatorul final, crearea de noi locuri de munca şi implicit scaderea ratei somajului, cresterea incasarilor la Bugetul de stat si, nu in ultimul rand, pastrarea banilor in circuitul economic nasional“, se mai arata in comunicat.
 
Un rol important in reglementarea pietelor si incurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone este detinut de imbunatatirea legislatiei organizatiilor interprofesionale pe filiera de produs si intarirea rolului acestora, dupa modelul celorlalte state europene.
 
Federaţia Naţionala Pro Agro, prin membrii sai afiliati si sustinatorii acestui demers, va transmite Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in perioada imediat urmatoare, solicitarile in vederea imbunatatirii competitivitatii, operativitatii si dezvoltarii sectorului agroalimentar romanesc.
 
„Totodata, tragem un semnal de alarma asupra trasabilitatii produselor autohtone in vederea informarii corecte a consumatorului final. Atentionam, pe aceasta cale, Corpul de control al MADR, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei si conducerea marilor lanturi de retail asupra existentei, pe piata din Romania, a unor marfuri care poarta denumirea de «romanesti», insa care au o alta origine“, mai afirma reprezentantii Pro Agro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016