Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au fost aduse modificari si completari Legii imbunatatirilor funciare nr 138/2004

au-fost-aduse-modificari-si-completari-legii-imbunatatirilor-funciare-nr-1382004

Conform MADR, in sedinta de Guvern de ieri, 26 iunie, au fost reglementate doua acte normative, si anume Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004 și completarea OUG nr. 82/2011 privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare si Hotararea de Guvern pentru completarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.


'Ordonanța de Urgența pentru modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004 intareste rolul prioritar al sectorului de irigatii din Romania in contextul actual, asa cum a fost el asumat de catre conducerea MADR si urmareste, in principal, protejarea infrastructurii de imbunatatiri funciare prin transmiterea acesteia catre organizatiile si federatiile de udatori sub forma de comodat si nu in proprietate ca pana acum, urmand ca, dupa o perioada de 5 ani, la cerere, acestea sa poata primi in proprietate respectiva infrastructura, numai daca fac dovada exploatarii si intretinerii corecte a acestora.
 
Prin aceste modificari si completari se urmareste responsabilizarea organizatiilor si federatiilor, dat fiind faptul ca atunci cand infrastructurile de irigatii au fost acordate cu titlu gratuit acestea au suferit degradari, nefiind intretinute de proprietari in conditii optime. 
 
O alta masura de protectie prevazuta de OG, este constituirea de catre federatii a unei garantii in contul ANIF de 10% din valoarea de inventar a infrastructurii transmise, Agentia Nationala de Imbunatatiri funciare avand dreptul sa opreasca garantia in cazul in care proprietarul nu respecta obligatiile stabilite prin protocolul de predare – primire a infrastructurii. Ordonanța mai prevede si exceptarea de la transfer catre organizatiile si federatiile de imbunatatiri funciare a infrastructurii principale de aductiune.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Printre reglementari mai este prevazuta si includerea ANIF in lista operatorilor pe piata energiei, Agentia urmand sa efectueze activitati de furnizare de energie electrica catre clienti, fapt ce va conduce la un pret scazut al energiei furnizate beneficiarilor.'




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016