Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt noile norme ce stabilesc relatiile contractuale din sectorul laptelui

care-sunt-noile-norme-ce-stabilesc-relatiile-contractuale-din-sectorul-laptelui

O noua hotarare de guvern in acest sens a fost adoptata la jumatatea acestei saptamani, documentul acordand un rol important APIA atat in recunoasterea organizatiilor de producatori , cat si in inregistrarea prim cumparatorilor.


Printre actele normative adoptate in sedinta de guvern de la jumatatea acestei saptamani s-a numarat si hotartarea privind stabilirea relatiilor contractuale din sectorul laptelui si al produselor lactate si recunoasterea organizatiilor de producatori.
 
Noul act normativ modifica si completeaza Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 297/2013 privind stabilirea relatiilor contractuale din sectorul laptelui si al produselor lactate si stabileste cine se ocupa de recunoasterea si controlul organizatiilor de producatori.
 
Astfel, autoritatea competenta pentru recunoasterea organizatiilor de producatori si inregistrarea prim-cumparatorilor de lapte este Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

APIA informeaza Comisia Europeana o data pe an, dar nu mai tarziu de data de 31 martie, cu privire la orice decizie de acordare, respingere sau retragere a recunoaşterii, care a fost adoptata in anul calendaristic anterior.
 
Notificarile privind cantitatile de lapte crud care fac obiectul negocierilor contractuale se transmit catre APIA inainte de inceperea negocierilor cu cel puţin 30 de zile si indica volumul de productie estimat de organizatia de producatori sau de asociatie care trebuie sa faca obiectul negocierii si perioada de timp preconizata pentru livrarea cantitaţii de lapte crud.
Fiecare organizatie de producatori/asociatie a organizatiilor de producatori  recunoscuta notifica APIA, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, cantitatea de lapte crud care a fost efectiv livrata in cadrul contractelor negociate de catre organizatia de producatori sau asociasia organizatiilor de producatori in cursul anului calendaristic precedent.
 
Prim – cumparatorii de lapte se inregistreaza la APIA in Registrul prim-cumparatorilor de lapte, cu respectarea conditiilor de inregistrare si a procedurii aprobate prin ordin al ministrului agriculturii.
 
Incepand cu data de 1 mai 2015, pana cel tarziu la data de 15 a fiecarei luni, prim – cumparatorii de lapte inregistrati  declara cantitatea de lapte crud care le-a fost livrata in luna precedenta,
 
Autoritatea competenta responsabila pentru efectuarea controlului, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor este Agentia Nationala pentru Zootehnie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016