Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt normele tehnice pentru Registrul Agricol 2015-2020

care-sunt-normele-tehnice-pentru-registrul-agricol-2015-2020

MADR a lansat recent in dezbatere publica Ordinul privind normele tehnice de completare a Registrului Agricol pentru perioada 2015-2020.


Una dintre problemele cu care se confrunta fermierii care doresc sa isi obtina subventii este absenta Registrului Agricol, intrucat acestora li se cere la depunerea cererii o copie dupa acest act.
 
Problemea a fost reclamata recent si de Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, care s-a plans ca „sunt primarii unde nu exista deloc Registrul Agricol, iar fermierii care au ghinionul sa depinda de acele primarii renunta la subventii. Alta solutie nu vad sa aiba. De unde sa scoata copii dupa Registrul Agricol, daca el nu exista? Alte primarii au fost harnice si au Registre Agricole electronice. Dar daca esti harnic, se pare ca esti luat de prost. La APIA nu sunt valabile copiile dupa aceste registre”.
 
Registrul Agricol este documentul oficial de evidenta primara unitara in care sunt inscrise date privind exploatatia agricola: terenurile aflate in proprietate identificate pe parcele; categoria de folosinta a terenurilor, modul de utilizare a suprafetelor agricole, respectiv: suprafata arabila cultivata cu principalele culturi, suprafete necultivate, ogiare, suprafata cultivata in sere, solarii si alte spatii protejate, suprafata utilizata pentru culturi succesive in camp, culturi intercalate, culturi modificate genetic pe raza localitatii si suprafata cultivata cu legume, cartofi in gradinile familiale; numarul pomilor; suprafata plantatiilor pomicole; alte plantatii pomicole aflate pe teren agricol; pepiniere viticole; suprafetele irigate in camp.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acelasi document se scriu informatii despre animalele domestice si animalele salbatice crescute in captivitate, evolutia efectivelor de animale in cursul anului, utilajele, instalatiile pentru agricultura, mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, aplicarea ingrasamintelor, amendamentelor si pesticidelor, utilizarea ingrasamintelor chimice la principalele culturi,  cladirile existente la inceputul anului pe raza localitatii, atestatele de producator si carnetele de comercializare eliberate/vizate, mentiuni cu privire la sesizarile/cererile pentru deschiderea procedurilor succesorale inaintate notarilor publici, inregistrari privind exercitarea dreptului de preemptiune, inregistrari privind contractele de arendare, inregistrari privind contractele de concesiune.
 
Proiectul noului Registru Agricol a fost lansat in dezbatere publica in cursul zilei de marti, 14 aprilie, data de la care fermeierii mai au la dispozitie 10 zile pentru a-l studia si a face propuneri de modificare a acestuia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016