Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci mari lanturi de hypermarket-uri suspectate ca au incalcat legile concurentei in comertul cu produse alimentare

cinci-mari-lanturi-de-hypermarket-uri-suspectate-ca-au-incalcat-legile-concurentei-in-comertul-cu-produse-alimentare

Acestea fac in prezent obiectul unui control al Consiliului Concurentei, ale carui rezultate vor fi asnuntate pana la sfarsitul acestui an.


Consiliul Concurentei a declansat o noua investigatie privind posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre cinci companii care activeaza pe piata comercializarii de produse alimentare din Romania.
 
Investigatia vizeaza unele lanturi de retail din Romania si furnizori ai acestora. Este vorba despre Auchan Romania SA, Carrefour Romania SA, Romania Hypermarche SA (Cora), Kaufland Romania SCS si Trident Trans Tex.
 „Am finalizat recent o investigatie de mare amploare in acest domeniu ale carei rezultate le vom anunta pana la sfarsitul acestei luni. Avem, insa, indicii privind o posibila fixare a preturilor intre alti retaileri si furnizorii lor. Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o serioasa abatere de la principiul liberei concurente pe piata, avand ca efect prejudicierea consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
 
De asemenea, in comunicat se precizeaza ca, in cadrul investigatiei declansate, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate, documentele ridicate in cadrul acestor inspectii aflandu-se in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.
 
La inceputul lunii octombrie, presedintele Consiliului Concurentei anunta ca un numar de 26 de companii din sectorul de retail, printre care Metro, Selgros, Mega Image si furnizorii lor, ar putea fi sanctionate de autoritatea de concurenta pentru incalcarea legislatiei din domeniu in cazul promotiilor de genul „primesti de 10 ori diferenta, daca gasesti produsul in alta parte mai ieftin”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016