Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contribuabilii care obtin venituri din agricultura NU pot opta pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual cu plati anticipate trimestriale

ANAF a emis un comunicat in atentia platitorilor de impozit pe profit referitor la optiunea pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial. Incepand cu data de 1 ianuarie 2013, prin O.G. nr. 30/ 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal precum si pentru reglemenarea unor masuri financiar - fiscale, se modifica art. 34 din Codul fiscal in sensul ca anumite categorii de contribuabili platitori de impozit pe profit pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.


Potrivit acestei surse, NU pot opta pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, incepand cu anul 2013, contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.

De asemenea, nu pot opta urmatoarele categorii de contribuabili:

- ong-urile
- persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica;
- persoanele juridice straine care realizeaza venituri din/sau in legatura cu proprietati imobiliare situate in Romania sau din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

- persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica
- contribuabilii nou-infiintati in cursul anului 2012 (nu sunt considerati contribuabili nou-infiintati in anul 2012 cei care se inregistreaza ca efect al unor operatiuni de reorganizare efectuate potrivit legii)
- contribuabilii care inregistreaza pierdere fiscala la sfarsitul anului fiscal 2012
- contribuabilii care in anul 2012 s-au aflat in inactivitate temporara sau au declarat pe propria raspundere ca nu desfasoara activitati la sediul social/sediile secundare, situatii inscrise, potrivit prevederilor legale, in registrul comertului sau in registrul tinut de instantele judecatoresti competente, dupa caz
- contribuabilii care in anul 2012 au fost platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor

Optiunea pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial:

- se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita intrarea in acest sistem
- este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi
- se comunica organelor fiscale competente prin depunerea direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata, a formularului 012 "

Notificare privind mofificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, semnat si stampilat conform legii, pana la data de 31 ianuarie 2013 inclusiv. Modelul formularului este aprobat prin OPANAF nr.1994/27.12.2012 publicat in M.O. nr. 9/07.01.2013.

Exprimarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit cu plati anticipate efectuate trimestrial, se face prin bifarea primei casete din sectiunea III a formularului.

Contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial determina platile anticipate trimestriale in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul 2012, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat pentru anul 2013 si vor depune pentru trimestrele I-IV formularul 100 " Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat " aprobat prin OPANAF 1950/2012 ( termenul de
declarare fiind si termen de plata).

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat se depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.

Pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, indicele preturilor de consum necesar pentru actualizarea platilor anticipate se comunica, prin ordin al ministrului finantelor publice, pana la data de 15 aprilie a anului 2013.

Impozitul pe profit pentru anul 2012, pe baza caruia se determina platile anticipate trimestriale pentru anul 2013 este:
- impozitul pe profit datorat conform formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit " pentru anul 2012
- in cazul contribuabililor care in anul 2012 au beneficiat de scutiri de la plata impozitului pe profit, conform legii, iar in anul 2013 nu mai beneficiaza de facilitatile fiscale respective in impozitul pe profit determinat conform formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit " pentru anul 2012 se cuprinde si impozitul pe profit scutit.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016