Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii au adoptat noi contraventii la Regimul silvic

deputatii-au-adoptat-noi-contraventii-la-regimul-silvic

Transportul de lemne fara avize va fi sanctionat cu amenda de pana la 15.000 de lei si confiscarea lemnului.


Deputatii au adoptat, mai multe modificari la legea privind contraventiile silvice, urmand ca transportul fara avize de insotire a materialelor lemnoase sa se sanctioneze cu amenda de pana la 15.000 de lei si confiscarea lemnelor, acestea urmand sa fie donate institutiilor publice.
 
„Urmatoarele fapte constituie contravenţii silvice si se sancţioneaza cu amenda de la 6000 lei pana la 15000 lei si confiscarea materialelor lemnoase in cauza: expedierea, transportul, primirea, depozitarea materialelor lemnoase fara avize de insotire a materialelor lemnoase sau cu avize de insotire din care nu rezulta provenienta legala, asa cum sunt prevazute de normele referitoare la provenienta, circulaţia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund, cu exceptia situatiilor prevazute de aceste norme”, potrivit proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.
 
Sumele incasate din plata amenzilor la contraventiile silvice se distribuie dupa cum urmeaza: 20% se varsa in contul persoanei juridice in structura careia isi desfasoara activitatea agentul constatator care a aplicat amenda, 80% se varsa la bugetul de stat, in cazul contraventiilor savarsite de catre operatorii economici sau, dupa caz, la bugetul local pentru contraventiile savarsite de catre persoanele fizice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, ocolul silvic care asigura custodia materialelor lemnoase confiscate, precum si a celor abandonate, este obligat sa doneze volumul confiscat catre institutiile publice si de pe raza unitatii administrativ -teritoriale unde s-a realizat custodia.
 
Donatia materialelor lemnoase confiscate şi a celor abandonate, catre institutiile publice se face in urmatoarea ordine: gradinite, crese si case de copii, scoli si licee, case şi azile de batrani. primarii, unitati militare.
 
Potrivit legii adoptate, constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei pana la 2.000 lei neasigurarea de catre administratorii drumurilor si ai cailor ferate forestiere a intretinerii si repararii acestora.
 
Neimpadurirea de catre ocolul silvic care asigura administrarea/serviciile silvice, in termenul prevazut de lege constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei pana la 5.000 lei.
 
In forma adoptata, trecerea animalelor domestice insotite sau neinsotite prin fondul forestier, fara aprobare legala, constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei pana la 2.000 lei urmatoarele fapte, sanctiunea aplicandu-se insotitorului turmei, daca animalele sunt insotite, sau proprietarului, daca animalele sunt neinsotite.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016