Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii din Comisia de Agricultura au respins proiectul de lege prin care se stabilea un nou termen pentru infiintarea Camerelor Agricole

deputatii-din-comisia-de-agricultura-au-respins-proiectul-de-lege-prin-care-se-stabilea-un-nou-termen-pentru-infiintarea-camerelor-agricole

Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, este de parere ca aceste camere agricole nu pot fi infiintate din cauza neintelegerilor de ordin politic.


Proiectul de lege initiat de 12 deputati si un senator, care vizeaza completarea cu un articol a OUG 58/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 283/2010 privind camerele agricole, aprobata cu modificari prin Legea 54/2014, in vederea stabilirii unui nou termen, de 9 luni, pentru constituirea camerelor agricole in judetele in care acestea nu s-au infiintat, a fost respins de memebrii Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor.
 
In cele sase luni pentru organizarea alegerilor pentru infiintarea camerelor agricole prevazute de Legea 283/2010 au fost constituite camere agricole in doar 14 judete, iar in celelalte judeţe nu s-a reuşit acest lucru fie din lipsa de bani pentru organizarea alegerilor, fie din cauza ca nu s-a ajuns la un consens, acesta fiiind principalul motiv pentru care initiatorii au propus acerst proiect legislativ.
 
Principalele motive pentru care deputatii au respins proiectul au fost acelea ca ocuparea de functii de conducere in sistemul privat, prin alocari de fonduri de la bugetul de stat, nu poate fi acceptata si faptul ca in ultimii 5 ani, termenul referitor la data alegerilor acestor structuri de tip ONG a fost modificat si prorogat de cinci ori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor precizeaza ca la intocmirea Raportului de respingere a avut in vedere avizele negative al Consiliului Legislativ, Comisiei juridice, de disciplina si imunitati si al Comisiei pentru administratie publica si amenajarea teritoriului. Consiliul legislativ a avizat negativ propunerea legislativa, invocand motive juridice si a recomandat elaborarea unui proiect de lege, nu de completare a legii, precum si o exprimare mai clara, care sa vizeze doar judeţele in care nu s-au infiinţat pana acum camere agricole.
 
Decizia a starnit nemultumirea reprezentantilor fermierilor, Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR fiind de parere ca din cauza neintelegerilor de ordin politic, Camerele Agricole nu se vor putea infiinta.
 
„De vreo trei-patru ani de zile ne tot chinuim sa introducem in teritoriu si fondurile mutuale şi camerele agricole, dar din cauza acelor dihonii politice şi interese, se gaseşte de fiecare data cate un Gica Contra care ne-au intors de la camerele agricole de vreo trei ori, iar acum incearca a patra oara, iar un vestit aşa-spus politiciana declarat la o beţie  ca trebuie sa schimbe camerele agricole pentru ca acestea pot sa devina un pericol pentru clasa politica”, a declarat in acest sens Laurentiu Baciu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016