Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii liberali propun taxarea inversa pentru carne

deputatii-liberali-propun-taxarea-inversa-pentru-carne

Deputatii PNL Nini Sapunaru si Tinel Gheoghe au anuntat ieri depunerea unei propuneri legislative pentru introducerea sistemului taxarii inverse pentru carne, in mod similar cu cea pentru cereale, masura care ar reduce evaziunea fiscala si ar sprijini producatorii autohtoni.


Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat ca masura propusa pentru reducerea TVA la carne, care ar fi fost cea mai potrivita, nu a fost acceptata, motiv pentru care liberalii propun taxarea inversa.
 
„Pentru a salvgrada industrii cred ca trebuie sa recurgem la taxarea inversa. Am pregatit proiectul, am discutat cu ceilalti colegi din Comisia buget-finante, toti suntem de acord, e o solutie care s-a aplicat cu succes in agricultura pentru cereale si a functionat si s-a redus frauda foarte mult. La fel, daca introducem taxarea inversa pe un an de zile, pentru ca pentru atat se aproba de Comisia Europeana, putem nu reducerea pretului la galantar, dar reducem in mod cert frauda si societatile fictive care functioneaza la ora actuala in Romania”, a declarat deputatul PNL.
 El a mentionat ca principala problema care ar fi rezolvata de masura propusa vizeaza colectarea TVA la vanzatorul final si reducerea presiunii asupra producatorilor.
 
„Aceasta masura da o gura de oxigen producatorilor interni. De ce? Eu sunt societate de procesare a carnii, fac mezeluri si am de ales intre a lua carne din Romania cu TVA, colectat 24 %, pe care il platesc pana una alta, chiar daca mi-l deduc, si sa iau carne din import cu TVA zero. De multe ori asta e solutia si prefer sa aduc carne din import cu TVA zero pentru ca nu-mi mai blochez banii”, a explicat Sapunaru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Deputatul liberal a precizat ca masura nu duce la reducerea pretului la raft, ci a evaziunii fiscale prin societati fantoma.
 De asemenea, deputatul PNL Tinel Gheorghe a sustinut ca masura trebuie negociata de Guvern cu Comisia Europeana, in mod similar cu masura pentru cereale.
 
„Noi nu suntem la guvernare, noi venim cu solutii. Ministerul Agriculturii si PSD nu pot sa se opuna aceste solutii numai pentru ca nu este solutia lor. Cred ca Guvernul are obligatia sa o ia in seama, sa o analizeze si sa o sustina, avand si obligatia sa o si discute cu Bruxelles-ul pentru implementarea ei. E o solutie care se impune pentru un an de zile, vine in intampinarea producatorilor autohtoni”, a afirmat Tinel Gheorghe.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016