Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat Ordonanta de urgenta privind pajistile permanente, iata principalele schimbari

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, Ordonanta de urgenta privind pajistile permanente si pentru modificarea si completarea Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar.


"Prin OUG a pajistilor care abroga Legea 214, primariile si consiliile locale vor primi subventii pe suprafata numai daca nu exista cereri din partea fermierilor. Daca nu exista in anumite comune fermieri sau crescatori de animale care sa solicite subventiile, Primaria are obligatia, prin consiliile locale sa ceara acesti bani pentru intretinerea pasunilor respective. Dar numai, repet, daca nu exista o solicitare din partea fermierilor", a afirmat Daniel Constantin.

Acest act normativ vine in sprijinul crescatorilor de animale care isi vor asigura necesarul de hrana si continuarea activitatii de crestere a animalelor pentru obtinerea produselor de origine animala in vederea asigurarii necesarului de consum. Totodata, actul normativ vine in sprijinul comunitatilor locale, deoarece taxele din concesionarea pajistilor permanente, se constituie ca venituri la bugetul local sau de stat, dupa caz. Dupa indelungi consultari cu reprezentantii crescatorilor de animale, s-a ajuns la o forma finala care raspunde cerintelor acestora:

- s-a creat posibilitatea utilizarii pajistilor din domeniul public si privat al comunelor, oraselor, respectiv municipiilor, atat de catre persoanele fizice, cat si cele juridice, care cresc animale,

- s-a stabilit cu claritate regimul juridic al dreptului de proprietate, precum si identificarea corecta a proprietarilor si a administratorilor legali ai pajistilor;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


- s-a introdus obligativitatea ca utilizatorii pajistilor sa aiba animalele inscrise in Registrul National al Exploatatiilor, facandu-se legatura intre utilizatorii pajistilor si scopul utilizarii pajistilor, respectiv asigurarea hranei animalelor.

- s-au completat categoriile de investitii pentru care se face scoaterea din circuitul agricol si s-a creat temeiul legal pentru ordinul de ministru cu metodologia de scoatere din circuitul agricol;

- amplasarea obiectivelor mentionate se va putea face cu recuperarea anticipata a suprafetelor de pajisti din terenuri neproductive sau neagricole.

- lucrarile de intretinere a pajistilor si a utilitatilor zoopastorale se vor efectua de catre crescatorii de animale care le folosesc si vor fi cuprinse in contractul de concesiune/inchiriere, intocmit pe baza contractului-cadru aprobat prin ordin comun al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice

- se propune ca pentru punerea in valoare a pajistilor aflate in domeniul public/privat al comunelor, oraselor, respectiv municipiilor, si pentru folosirea eficienta a acestora, consiliile locale, in baza cererilor crescatorilor de animale, persoane fizice/juridice avand animalele inscrise in Registrul National al Exploatatiilor, sa incheie contracte de concesiune/inchiriere, in conditiile legii, pentru suprafetele de pajisti disponibile, proportional cu efectivele de animale detinute in exploatatie, pe o perioada de maximum 5 ani.

- se reglementeaza respectarea bunelor conditii agricole si de mediu.

Prin acest act normativ se asigura facilitarea accesului crescatorilor la suprafetele de pajisti disponibile, aflate atat in domeniul public, cat si in cel privat al unitatilor administrativ teritoriale, in conditiile in care pentru majoritatea crescatorilor de animale singura sursa de asigurare a hranei pe perioada verii este masa verde obtinuta de pe pajisti, continuand astfel traditia cresterii animalelor in tara noastra si asigurarea securitatii alimentare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016