Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea referitoare la semintele de consum a trecut de Parlament

legea-referitoare-la-semintele-de-consum-a-trecut-de-parlament

Documentul reglementeaza in principal conditiile acordarii licentelor de depozitare si regimul certificatelor de depozit.


In urmatoarele zile urmeaza a fi promulgata si publicata in Monitorul Oficial   Legea privind masurile de reglementare a depozitarii semintelor de consum si a regimului certificatelor de depozit, cel mai important pas fiind facut prin aprobarea acesteia de catre Parlament, la jumatatea acestei sapatamani.
 
Conform datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, legea reglementeaza strict procedura de acordare a licentei de depozit, care se va face doar pe baza unui audit extern independent, desfasurat de entitati mandatate special in acest scop de catre MADR, care  va desemna si un administrator, pe baza de criterii si norme procedurale de selectie, obiective si nediscriminatorii, cu atributii si obligatii in organizarea si gestionarea regimului de evidenta al certificatelor de depozit pe baza Registrului Special al Certificatelor de Depozit.
 
Legea mai reglementeaza si  caracterul certificatelor de depozit, precum si modul de utilizare a acestora, prin includerea certificatelor electronice de depozit, extinderea gamei de riscuri asigurabile, in cazul politelor de asigurare incheiate cu ocazia emiterii certificatelor de depozit, reglementarea situatiilor in caz de deteriorare, furt sau pierdere a registrelor sau a certificatelor de depozit.
 
Noua legislatie care urmeaza sa intre in vigoare peste cateva zile  va institui si schema de garantare a finantarilor acordate de institutiile finantatoare pe baza certificatelor de depozit, care se administreaza de fonduri de garantare, schema ce va asigura accesul fermierilor la finantari acordate de banci sau institutii financiare nebancare, pe baza certificatelor de depozit emise in contul recoltei depozitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Instituirea Fondului de compensare a certificatelor de depozit, la dispozitia detinatorilor legali ai acestor certificate, ca persoana juridica de drept privat organizata in condiĊ£iile legii, in baza actului constitutiv aprobat in prealabil de ministerul de resort, cu finantare din surse proprii, este o alta prevedere importanta din noua lege, Fondul reprezentand un mecanism de compensare a detinatorilor de certificate de depozit in situatia indisponibilitatii stocurilor de seminte de consum pentru care au fost emise aceste certificate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016