Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea viei si vinului a fost promulgata marti de presedintele Iohannis

legea-viei-si-vinului-a-fost-promulgata-marti-de-presedintele-iohannis

Noul document legislativ interzice cu desavarsire adaosul anumitor substante, inclusiv apa, la producerea mustului si vinului.


Marti, presedintele Iohannis a promulgat Legea viei si vinului, lege ce are ca obiect stabilirea cadrului juridic general de functionare a filierei vitivinicole in ceea ce priveste producerea, atestarea orginii, comercializarea si controlul produselor.
 
Obiectivul sectorului vitivinicol este cresterea competitivitatii producatorilor de vin, care se realizeaza prin exploatarea plantatiilor viticole in bune conditii agricole si de mediu, promovarea produselor vitivinicole si protectia denumirilor de origine controlata, a indicatiilor geografice si a mentiunilor tradiţionale, stabilirea reglementarilor care sa permita echilibrarea cererii/ofertei si adaptarea productiei la cerintele pietei, protejarea intereselor producatorilor si stimularea asociatiilor profesionale/organizatiilor de producatori recunoscute cu scop lucrativ pentru a putea beneficia de investitii.
 
Printre altele, Legea 191/2014 prevede ca este interzis adaosul de apa la producerea mustului, vinului si a produselor vinicole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, este interzisa producerea musturilor si a vinurilor din alte materii prime decat strugurii pentru vin sau modificarea compozitiei acestora prin adaosul altor substante decat cele prevazute de lege.
 
Totodata, este intezisa folosirea de substante aromatizante sau de extracte la producerea vinurilor, exceptie facand aromatizarea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar. Nu sunt permise substantele aromatizante de orice natura, a indulcitorilor sintetici si coloranţilor la obtinerea vinurilor.
Producerea, expunerea spre vanzare si/sau vanzarea cunoscand ca sunt falsificate sau substituite de vinuri care sunt vatamatoare sanatatii sunt pedepsite cu inchisoare de la trei luni la trei ani sau cu amenda penala si interzicerea unor drepturi.
 
Pentru fapte de falsificare a vinurilor pentru care exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se aplica masura suspendarii autorizatiei de antrepozit fiscal pe o perioada de trei ani.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016