Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR ia in calcul varianta unui organism unic de control pentru producatorii din industria alimentara

madr-ia-in-calcul-varianta-unui-organism-unic-de-control-pentru-producatorii-din-industria-alimentara

Varianta este sustinuta chiar si de patronatele din domeniu, care reclama abuzurile din partea institutiilor abilitate in prerzent cu aceste controale.


Pe viitor, producatorii din industria alimentara ar putea fi verificati de un organism unic de control special creat in acest sens, varianta fiina luata serios in calcul de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, bucurandu-se si de sustinerea patronatelor din domeniu.
 
Anuntul a fost facut de Daniel constantin, care a precizat ca infiintarea unei singure institutii de control pe partea de siguranta alimentara reprezinta o varianta analizata de autoritati si sustinuta de unele patronate din industria alimentara, care se plang de abuzurile din sistem, insa scopul principal al acestor controale ramane, de departe, certificarea calitatii produselor din piata.
 
„Exista la ora actuala o dorinta foarte mare a celor care lucreaza pe zona de productie, de procesare si pe zona de desfacere de a avea fiecare institutie de control atributii clare in domeniu, pentru ca sunt foarte multe controale de la foarte multe institutii. Nu stiu deocamdata daca ar trebui sau ar fi bine sa avem o singura institutie de control, cred insa ca fiecare trebuie sa aiba atributii foarte clare pentru ca de multe ori din diverse motive exced cadrului pe care il au. Cred ca aici avem de lucrat in perioada urmatoare”, a declarat in acest sens ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca, deocamdata, nu au fost astfel de discutii pentru unificarea tuturor entitatilor de control, insa nu a exclus analizarea oricarei variante care este credibila pentru a da incredere consumatorilor in produsele pe care le consuma.
„Nu am discutat o astfel de idee, dar trebuie analizata orice varianta care este credibila pentru a da incredere consumatorilor. Obiectivul nostru, al Guvernului nu doar al institutiilor implicate, este acela de a certifica faptul ca in Romania sunt produse de calitate, de a da incredere consumatorului sa consume produse din tara noastra. Nu vreau sa dau exemple dar sunt lanturi de magazine care importa produse mult mai ieftine, sub pretul de cost din tara noastra. Consider insa ca fiecare institutie si-a facut treaba si am colaborat bine fiecare pe bucatica ei”, a mai precizat Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016