Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii respinge cererile formulate de Administratia prezidentiala asupra legii de reorganizare a MADR

Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia.


Potrivit cererii, desfiintarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, si modificarea denumirii lor va duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor. 
 
"Desfiintarea unor structuri teritoriale cu personalitate juridica si comasarea lor in subordinea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale este de natura a crea o supracentralizare, daunatoare competitivitatii produselor românesti pe piata europeana si mondiala a semintelor si contrara proiectelor legislative europene in domeniu", se arata in cererea de reexaminare a legii trimisa catre Parlament. 
 
In replica, Ministerul Agriculturii precizeaza ca prin infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale, laboratoarele oficiale din cadrul inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si materialului saditor nu isi vor pierde calitatea de laborator autorizat oficial, acestea continuandu-si activitatea de testare a calitatii semintelor si materialului saditor ca si in prezent. Autorizarea interna are scopul armonizarii la nivel national a metodelor de lucru, realizata de catre o comisie formata din evaluatori din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor si experti din cadrul Laboratorului  Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intr-un comunicat al Ministerului se arata ca "acreditarile in Romania sunt acordate de catre organismul national de acreditare RENAR, in prezent legislatia europeana nu impune acest tip de acreditare inspectoratelor teritoriale, autorizarea interna fiind suficienta pentru desfasurarea activitatii".
 
"Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor este acreditat international pentru efectuarea analizelor privind valoarea culturala si starea sanitara la semintele destinate exportului si emite Certificate Internationale de Calitate in conformitate cu regulile Asociatiei Internationale pentru Testarea Semintelor -I.S.T.A. Precizam ca Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor isi va mentine personalitatea juridica in cadrul Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale, fiind singurul laborator acreditat international. Prin infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale se preconizeaza ca se vor reduce cheltuielile de personal, inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor nu vor mai avea personalitate juridica, urmand ca multe functii de conducere sa fie desfiintate. Prin urmare, nu vor exista cheltuieli suplimentare cu reautorizarea laboratoarelor oficiale", mai arata sursa citata.
 
Potrivit MADR, viitoarea Autoritate Nationala pentru Resurse Vegetale va functiona unitar pe teritoriul Romaniei si va asigura accesul producatorilor romani de seminte si material saditor la servicii omogene si de calitate superioara. De asemenea, viitoarea structura va permite un control mai bun al pietei semintelor si materialului saditor, elimina ingerintele in deciziile luate si stabileste sarcini clare pentru fiecare entitate in parte. Nu in ultimul rand, in opinia reprezentantilor MADR, sistemul integrat de control la nivel national ce se doreste a fi introdus, va reduce riscul aparitiei fraudelor pe piata semintelor si a materialului saditor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016