Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarile la Legea vanzarii terenurilor, lansate in dezbatere publica

modificarile-la-legea-vanzarii-terenurilor-lansate-in-dezbatere-publica

Proiectul va fi publicat pe site-ul MADR in cursul acestei saptamani, iar in zilele urmatoare vor avea loc discutii cu fermierii pe aceasta tema.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a anuntatca in cursul acestei saptamani va fi facut public proiectul privind modificarea actualei Legi a vanzarii terenurilor agricole, iar adoptarea a acestuia nu se va face decat dupa ce va fi dezbatut cu fermierii.
 
„Avem pe masa o varianta a Legii vanzarii terenurilor agricole, care nu a fost discutata deocamdata cu fermierii. O sa o afisam pe site saptamana viitoare, ca sa primim observatii, si pe urma o vom introduce in circuitul de avizare. E greu sa estimez cand vor fi aprobate aceste modificari, dar sper din tot sufletul sa treaca repede prin Guvern si sa ajunga la Parlament pana la inceputul lunii noiembrie”, este anuntul facut duminica de seful MADR.
 
Acesta a dezvaluit ca principala modificare din lege este cea referitoare la limitarii achizitiei de teren agricol de catre persoanele fizice la cel mult 50 de hectare, la care se adauga si anumite conditii referitoare la cunostinte de baza in domeniul agricol, desfasurarea unor activitatii agricole pentru o perioada de minimum de 5 ani, precum si obligatia de a mentine destinatia agricola pe o perioada de 10 ani si abia pe urma sa poata fi facuta instrainarea terenului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul de modificare a legii vine si ca urmare a semnalelor de alarma trase de fermieri, care avertizau ca s-a ajuns in situatia in care cel putin doua milioane de hectare de teren agricol care se afla in proprietatea firmelor sau persoanelor straine.
 
La ora actuala, romanii mai detin in proprietate sau arenda putin peste 30% din suprafata de teren arabil de aproximativ 8,3 milioane de hectare. Conform rapoartelor notariale, exista peste un milion de hectare de teren arabil in proprietatea strainilor dintre care italieni 23,4%, germani 15,5%, arabi 10%, unguri 8,2%, spanioli 6,2%, austrieci 6,1%, danezi 4,5%, precum si multinationale precum Rabobank, Generali, ASI Europe etc.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 23 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016