Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organism unic de control pentru combaterea braconajului in Delta Dunarii

organism-unic-de-control-pentru-combaterea-braconajului-in-delta-dunarii

Acesta va urmari totodata si combaterea actelor de comercializare ilicita a pestelui obtinut din pescuitul comercial.


Conform unui proiect de act normativ, aflat zilele acestea in dezbatere publica si care poate fi consultat pe site-ul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, actiunile de control pentru combaterea braconajului piscicol si cinegetic din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii ar putea fi efectuate prin intermediul unei singure entitati, ce urmeaza a fi creata in perioada urmatoare.
 
Dupa cum se arata in nota de fundamentare a proiectului, se urmareste astfel crearea unui organism unic de control in vederea combaterii braconajului piscicol si cinegetic pentru evitarea situatiilor de suprapunere de atributii si control in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 Totodata, prin proiectul de act normativ propus spre adoptare se preconizeaza adoptarea rapida a unor masuri de verificare si control, in vederea inregistrarii cantitatii reale a produselor obtinute din activitatea de pescuit comercial si a fiscalizarii corecte pentru eliminarea pescuitului ilegal, nedeclarat si nereglementat, dar si exploatarii durabile a resurselor acvatice vii, in limitele trasate de necesitatea conservarii acestor resurse si a protectiei ecosistemelor naturale si cu respectarea normelor europene privind conservarea si exploatarea durabila a resurselor piscicole, in conformitate cu politica comuna in domeniul pescuitului.
 
Prin modificarile propuse se urmareste conservarea si stimularea ocupatiilor traditionale in Delta prin promovarea unor masuri de stopare a practicilor comerciale necompetitive si de valorificare a resurselor naturale in conditii de eficienta, reducerea fenomenelor cu impact asupra fondului piscicol si cinegetic si a biodiversitatii, in general, inlaturarea suprapunerii competentelor de control, constatare si sanctionare a contraventiilor in domeniul protectiei mediului, a fondului cinegetic si a resursei piscicole in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si, totodata, operationalizarea unui organism unic de control in perimetrul Rezervatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In prezent, nu mai putin de sapte institutii au atributii specifice pentru combaterea braconajului piscicol si cinegetic in perimetrul Rezervatiei, fiind vorba de Garda Nationala de Mediu, Comisariatul de Control Integrat Delta Dunarii din cadrul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, autoritatile administratiei publice locale si personalul imputernicit al acestora, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor prin personalul imputernicit, in domeniile lor de activitate, conform atributiilor stabilite prin lege.
 
Obiectul de activitate al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii il constituie crearea si aplicarea unui regim special de administrare pentru conservarea si protectia diversitatii biologice din ecosistemele naturale ale Rezervatiei, pentru dezvoltarea asezarilor umane si organizarea activitatilor economice in corelatie cu capacitatea de suport a acestor ecosisteme.
 
In realizarea obiectului sau de activitate, entitatea indeplineste functia de autoritate de mediu, in conditiile legii, pe intregul teritoriu al Rezervatiei si administreaza patrimoniul natural.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016