Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizari privind Ordinul pentru aprobarea procedurii de reducere a normei de venit, in cazul activitatilor agricole

precizari-privind-ordinul-pentru-aprobarea-procedurii-de-reducere-a-normei-de-venit-in-cazul-activitatilor-agricole

La pierderi se inscriu fenomene precum inghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, dar si pagubele produse de animalele salbatice.


Pentru veniturile din activitati agricole realizate de persoanele fizice, individual sau intr-o forma de asociere, in cazul in care s-au inregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale si care afecteaza peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole vegetale/animale deţinute, norma de venit se reduce proportional cu pierderea respectiva, potrivit prevederilor art.73 alin.(7) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
La pierderi se inscriu fenomene precum inghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, dar si pagubele produse de animalele salbatice. Procedura de aplicare a prevederilor legale sus mentionate se aproba prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.
 
Constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor, potrivit art.73 alin.(8) din Legea nr.571/2003, se face:
 - la cererea persoanelor fizice/asocierilor fara personalitate juridica care desfaşoara activitaţi agricole pentru care venitul anual se stabileşte pe baza de norme de venit;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 - de o comisie constituita pe plan local, prin ordin al prefectului judeţului/municipiului Bucureşti, la propunerea directorului executiv al direcţiei agricole judeţene/municipiului Bucureşti, dintr-un reprezentant al primariei, un specialist al Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, un reprezentant al direcţiei agricole judeţene/municipiului Bucureşti şi un reprezentant al direcţiei generale regionale a finanţelor publice din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala.
 
 Reducerea normei de venit se face de organul fiscal competent, la cererea contribuabilului, pe baza documentelor justificative eliberate de comisia de specialitate mentionata mai sus.
 
Prezentul proiect de ordin propune aprobarea modelului si continutului urmatoarelor formulare, utilizate in aplicarea procedurii de reducere a normei de venit:
- cerere pentru constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor produse de calamitatile naturale in cazul culturilor agricole/efectivelor de animale. Aceasta este intocmita de persoanele fizice/asocierile fara personalitate juridica care desfaşoara activitaţi agricole pentru care venitul anual se stabileşte pe baza de norme de venit. Cererea se depune la unitatea administrativ – teritoriala pe raza careia s-a intamplat evenimentul, in cel mult 72 ore de la data producerii acestuia, in cazul distrugerii ori vatamarii culturilor agricole, plantaţiilor ori a rodului viilor, plantaţiilor pomicole, de hamei şi de arbuşti fructiferi, pieirii animalelor, pasarilor şi familiilor de albine.

In cazul pagubelor care privesc efective de animale, pasari sau familii de albine, la cerere se anexeaza si certificatul sanitar-veterinar eliberat de medicul veterinar de libera practica imputernicit, in care sa se precizeze ca pieirea s-a datorat efectelor produse de evenimentele prevazute la art.73 alin.(7) din Legea nr. 571/2003.
- proces-verbal de constatare si evaluare a pagubelor;
- cerere privind reducerea normei de venit, in cazul activitatilor agricole;
- referat privind reducerea normei de venit, potrivit art.73 alin.(7) din Legea nr.571/2003;
- decizie de respingere a cererii privind reducerea normei de venit, in cazul activitatilor agricole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016