Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de lege pentru infiintarea Fondului Mutual Agricol

proiect-de-lege-pentru-infiintarea-fondului-mutual-agricol

Ministerul Agriculturii a publicat pe pagina proprie acest proiect de ordonanta care prevede ca fondul se infiinteaza in scopul acordarii de compensatii fermierilor activi care contribuie financiar la constituirea fondului de compensare.


Conform documentului legislativ aflat la acest moment in dezbatere publica, Fondul Mutual Agricol va acorda compensatii financiare fermierilor romani in caz de calamitare a culturilor agricole sau daca au suferit pagube in fermele de animale.
 
Proiectul legislativ reglementeaza si modul de acordare a compensatiilor financiare pentru fermierii activi contributori prin Sistemul national mutual agricol de gestionare a riscurilor, in cazul producerii evenimentelor care genereaza pierderi economice.
 
Administrarea Fondului se realizeaza prin Agentia pentru Administrarea Fondului National Mutual Agricol, care se infiinteaza ca institutie publica, autonoma, cu personalitate juridica in coordonarea Ministerului Agriculturii si care se finanteaza din subventii de la bugetul de stat, prin bugetul MADR si din venituri proprii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In vederea stabilirii si recunoasterii naturii riscurilor, intensitatii daunelor produse si delimitarii arealului in care se produc evenimentele care genereaza pierderi, se infiinteaza Comisia Nationala pentru Monitorizarea Riscurilor din Agricultura, organism colegial interinstitutional, fara personalitate juridica, pe langa MADR.
 
La nivel judetean se constituie comisiile judetene pentru constatatea pagubelor, denumite comisii judetene, pe langa institutia prefectului, cu scopul de a analiza, a evalua, a constata si certifica producerea evenimentelor, arealul si intensitatea pagubelor.
 
Compensatiile se acorda pentru pierderi economice cauzate de fenomene climatice nefavorabile, boli ale animalelor, organisme daunatoare plantelor sau de un incident de mediu inclusiv prin contributii financiare in baza Regulamentului 1305/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurala acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.698/2005 al Consiliului, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 347 din 20 decembrie 2013.
 
Agentia pentru Administrarea Fondului Mutual va fi condusa de un director general, numit prin ordin al ministrului agriculturii, si de un Consiliu de Administratie din care fac parte doi reprezentanti ai MADR, doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, un reprezentant al Camerei Agricole Nationale, cinci reprezentanti, cate unul din fiecare organizatie interprofesionala agricola recunoscuta.
 
De asemenea, agentia poate acorda stimulente fermierilor activi care au contribuit mai mult de 5 ani la constituirea fondului de compensare. Acordarea stimulentelor si cuantumul acestora se aproba de catre Consiliul de administratie, daca rezerva financiara a fondului de compensare a depasit cu cel putin 20% cuantumul maxim necesar pentru acoperirea eventualelor riscuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016