Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectul de lege care prevede facilitati pentru asociatiile de producatori, aproape de finalizare

proiectul-de-lege-care-prevede-facilitati-pentru-asociatiile-de-producatori-aproape-de-finalizare

Daniel Constantin doreste ca astfel sa incurajeze asocierea, care este singura solutie prin care producatorii pot satisface cererea de produse a marilor magazine.


Prezent zilele trecute la conferinta Mediafax Talks avout Retail, mininstrul agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca agricultorii care se vor asocia in cooperative vor fi scutiti de impozit pe norma de venit daca sunt persoane fizice, nu vor plati taxe pe bunurile pe care le introduc in cooperativa, iar impozitul pe profit va fi redus pentru o perioada de 5 ani.
 
„Vrem sa incercam sa trecem, cu ajutorul Ministerului Finantelor, unde discutam intens in aceste zile, o lege prin care sa stimulam crearea de cooperative in tara noastra, sa convingem fermierii ca nu vrem acele cooperative care s-au dezvoltat in perioade comuniste, pe principiul de forta. Si inainte de perioada comunista cooperativele au sustinut dezvoltarea agriculturii si au facut-o bine, cooperative care s-au creat prin participarea voluntara la acest concept”, a declarat ministrul la conferinta organizata in parteneriat cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania.
 
Acesta a mai precizat ca, cel tarziu saptamana viitoare, proiectul de lege va fi finalizat pentru a putea fi prezentat. Proiectul prevede ca persoanele fizice care lucreaza individual terenul vor beneficia de scutirea de impozit pe norma de venit.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

A doua facilitate, ca exceptie de la Codul Fiscal, se refera la reducerea impozitului pe profit pe o perioada de cinci ani. Totodata, vizeaza scutirea de impozit pe proprietate pentru bunurile care intra in cooperativa respectiva, precum terenuri, animale, ferme sau utilaje.

„Marea schimbare pe care vrem s-o aducem prin acest proiect de lege se refera la faptul ca vrem sa dam posibilitatea celor care intra in cooperativa sa ramana proprietari in continuare, atat pe bunuri, cat si pe ceea ce produc in comun prin cooperativa respectiva, dar sa existe obligativitatea de a comercializa cel putin 50 la suta din ceea ce produc prin cooperativa, astfel incat sa-şi exercite rolul pentru care a fost infiintata”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016