Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietarii fondurilor de vanatoare, obligati sa plateasca pagubele produse de mistreti pe terenurile agricole

proprietarii-fondurilor-de-vanatoare-obligati-sa-plateasca-pagubele-produse-de-mistreti-pe-terenurile-agricole

Asa prevede una dintre cele mai importante modificari aduse Legii Vanatorii, care va fi supusa votului Parlamentului pana la finele acestuia an.


La jumatatea acestei saptamani, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat ca Legea Vanatorii va suferi niste modificari importante urmand a-i fi aduse mai multe amendamente, iar aceatea vor fi supuse votului Parlamentului pana la sfarsitul acestui an.
 
Una dintre cele mai importante modificari ce vor fi aduse legii se refera la despagubirile acordate proprietarilor de terenuri agricole care au suferit pagube produse de animalele salbatice, in special de mistreti, care an de an distrug importante suprafete de culturi.
 
Conform noilor amendamente, agricultorii afectati ar urma sa fie despagubiti de proprietarii fondurilor de vanatoare, facuti direct raspunzatori pentru faptul ca nu au asigurat hrana suficienta animalelor, astfel incat acestea sa nu mai fie tentate sa dea iama prin culturile agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Cele mai mari probleme le avem la compensatii pentru distrugerile pe care le fac, de exemplu, mistretii. Prin noua forma a legii vrem sa pregatim foarte clar situatia in care proprietarul unui fond de vanatoare nu poate hrani suficient animalele, pentru ca exista obligatia sa fie hranit vanatul din fondul de vanatoare, iar daca animalele nu sunt hranite suficient, atunci vin si distrug terenurile agricole, care pot ajunge si pana la liziera padurii, iar pentru aceasta nu pot veni eu ca Stat sa despagubesc”, a declarat ministrul Doina Pana.
 
Ministrul delegat a mai subliniat ca noua forma a Legii Vanatorii ar urma sa-i responsabilizeze mai mult pe proprietarii fondurilor de vanatoare.

„Este o alegere. De exemplu, nu hranesc animalele din fondul de vanatoare cum trebuie, sau nu mai am cu ce, pe urma vin si platesc eu din buzunarul meu pentru recoltele distruse. Pana la finalul acestui an trebuie sa iasa noua forma a Legii Vanatorii”, a mai precizat ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016