Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reglementari pentru bunastarea si protectia porcilor

reglementari-pentru-bunastarea-si-protectia-porcilor

Agentia Sanitar Veterinara a anuntat ca Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificata si inlocuita de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protectie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006.


Institutia a precizat ca legislatia sanitara veterinara in vigoare stabileste doar nivelul maxim al zgomotului din adapost, conditiile de iluminat si suprafetele minime de cazare pentru fiecare categorie de porcine in parte, iar Directiva Consiliului nr. 98/58/CE precizeaza ca circulatia aerului, nivelul de pulberi, temperatura, umiditatea relativa a aerului si concentratia gazelor trebuie mentinute in limite care sa nu fie daunatoare animalelor, insa nu stipuleaza care sunt aceste limite.

"Intrucat exista dovezi stiintifice care atesta rolul vital al conditiilor de microclimat si al apei la suine, suinele fiind cele mai sensibile la lipsa apei, pierderea unei zecimi din cantitatea apei corpului poate determina moartea animalului, iar modificarea unor parametrii fizico-chimici ai acesteia afecteaza grav animalele, pentru a a veni in sprijinul crescatorilor de porcine, A.N.S.V.S.A. a elaborat si postat, in urma cu 5 ani, pe site-ul institutiei Ghidul crescatorului privind protectia si bunastarea porcinelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In urma discutiilor avute, in anul 2011 si la inceputul acestui an, cu reprezentantii Patronatului Roman al Carnii de Porc, s-a considerat oportuna elaborarea unor Norme metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat, precum si a necesarului de apa si de hrana, in vederea asigurarii statusului minim de bunastare a porcinelor din exploatatiile comerciale, care sa fie promovate printr-un ordin. Aceste norme actualizeaza si completeaza informatiile cuprinse in ghiduri si sunt destinate exploatatiilor comerciale, unde cresterea suinelor se face in sistem intensiv.
Toate limitele conditiilor de microclimat si parametrii de calitate ai apei, prevazute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii si au fost analizate si convenite in cadrul intalnirilor cu Patronatul Roman al Carnii de Porc", arata ANSVSA.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016