Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli de organizare a sistemului de inspectie si certificare in agricultura ecologica

Ministerul Agriculturii a publicat, vineri, proiectul de ordin privind aprobarea regulilor de organizare a sistemului de inspectie si certificare in agricultura ecologica. Proiectul de ordin va modifica, astfel, ordinul 181/2012.


Operatorii care produc, proceseaza, depoziteaza, comercializeaza si/sau importa dintr-o tara terta produse agroalimentare certificate si/sau in conversie, conform prevederilor art. 27 din R(CE) nr. 834/2007, inainte de a le introduce pe piata trebuie sa isi supuna activitatea unitatii/fermei de productie sistemului de inspectie si certificare, cu excepÈ›ia comerciantilor cu amanuntul care vand produse ecologice ambalate si etichetate direct consumatorului sau utilizatorului final, cu conditia de a-si declara activitatea la Entitatea Mandatata (EM)/DAJ (Directia Agricola Judeteana). 
 
Inspectia si certificarea produselor agroalimentare ecologice se efectueaza in Romania, in conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre entitatea mandatata, persoane juridice din sectorul public sau privat, care indeplinesc cerintele art. 27 din R(CE) nr. 834/2007. 
 
Aprobarea entitatii (EM) se face de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000, aprobata prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prin structura cu atributii in elaborarea politicilor in domeniul agriculturii ecologice. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Controlul si supravegherea activitatii EM se efectueaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) lit. e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000, aprobata prin Legea nr. 38/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prin structura cu atributii de inspectii tehnice in domeniul agriculturii ecologice. 

Toate detaliile privind modificarile aduse ordinului 181/2012 sunt prezentate in proiectul publicat vineri de Ministerul Agriculturii, pe care il puteti descarca aici

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016